DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Előlépteti a Mercedes, „Bono” nem megy Hamiltonnal a Ferrarihoz

A hétszeres F1-es világbajnok versenymérnöke, Peter Bonnington a jövőben egy magasabb pozíciót is be fog tölteni, így nem követi a britet Maranellóba.

Peter Bonnington alighanem az egyik legismertebb versenymérnök jelenleg a Formula-1-ben, hiszen ő dolgozik Lewis Hamilton mellett azóta, hogy a brit megérkezett a Mercedeshez. Értelemszerűen „Bono” és Hamilton az egyik legsikeresebb mérnök–pilóta párost is alkotják, hiszen hat világbajnoki címet nyertek közösen az Ezüst Nyilaknál.

Amikor február elején bejelentették, hogy a brit versenyző 2025-től a Ferrarinál fog szerepelni, az egyik fő kérdés az volt, hogy vajon Bonnington is vele tart-e Maranellóba – jóllehet, valószínűsíthető volt, hogy különböző szerződésbeli kitételek ezt nem könnyítenék meg.

f1-hamilton-bonnington-mercedes



Nos, a PlanetF1.com és az Autosport.com is arról számolt most be, hogy eldőlt a kérdés, a Hamilton előtt a sportág másik hétszeres világbajnokával, Michael Schumacherrel is együtt dolgozó Bonningtont ugyanis előlépteti a Mercedes: a szakember lesz a vezető versenymérnök az alakulatnál.

Bár az előléptetés azonnali hatályú, ezen szerepkör mellett is marad Hamilton mérnöke a 2024-es F1-es szezon hátralévő részére, ahogy jövőre is az egyik pilóta mellett is dolgozni fog – igaz, az még nem dőlt el, hogy George Russell vagy az egyelőre még be nem jelentett másik pilóta (aki alighanem Andrea Kimi Antonelli lesz) oldalán.

Ez a felállás egyébként megegyezik azzal, amit az utóbbi néhány évben a Red Bullnál is láthatunk, hiszen Gianpiero Lambiase amellett, hogy Max Verstappen mérnökeként tevékenykedik a nagydíjhétvégéken, ő a versenymérnökök vezetője is a regnáló világbajnok istállónál.

Mindenesetre ezzel eldőlt, hogy Hamiltonnak biztosan új versenymérnökkel kell majd dolgozni a következő szezontól a Ferrarinál. A Scuderiánál Riccardo Adami dolgozik Carlos Sainz mellett, de az egyelőre nem dőlt el, hogy őt „örökli-e meg” a spanyol helyére érkező Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: