DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 15. vasárnap
F1

„Nem azért vagyok itt, hogy elengedésért könyörögjek” – Norris

Szeretné a brit, ha teljesen beállna mögé a McLaren F1-es alakulata, de inkább a saját teljesítményével harcolná ki, hogy előrébb végezzen a futamokon.

Mióta a McLaren tempója és a Red Bull küszködése alapján nyilvánvalóvá vált, hogy akár még Lando Norrisnak is lehet esélye az egyéni vb-címre idén az F1-ben Max Verstappennel szemben, központi témává vált, hogy a McLaren alkalmazni fog-e csapatutasítást.

Monzában ezt nem tették meg, hagyták a szabad versenyzést a pilótáik között, sőt pozíciócserére sem kérték meg Oscar Piastrit – jóllehet, a verseny után Andrea Stella már kimondta, hogy a jobb helyzetben lévő versenyzőt kell támogatniuk, aki jelen esetben Norris.

f1-norris-mclaren-monza-1



Norris maga a futam utáni sajtótájékoztatón sokadjára is elmondta, hogy igyekszik minden tőle telhetőt megtenni. Amikor rákérdeztek, hogy szüksége lesz-e ehhez segítségre, a brit úgy felelt, hogy van segítsége, majd erre érkezett a kérdés, hogy ez a csapattársára is vonatkozik-e:

„Igen, segít nekem. De nem azért vagyok itt, hogy könyörögjek, hogy valaki engedjen el. Nem ezért vagyok itt, hanem azért, hogy versenyezzek. Jobb versenyt futott, mint én, úgyhogy én harmadikként zártam, azt is érdemeltem, hogy itt végezzek” – jelentette ki Norris.

A sajtótájékoztató későbbi részében arra is rákérdeztek a pilótánál, hogy a vb-összetett állása alapján esélyesebb és egyébként a McLarennél eltöltött idő alapján is rutinosabb versenyzőként örülne-e az első számúaknak kijáró bánásmódnak:

f1-mclaren-norris-piastri-monza

„Nyilván szeretném, de ez nem az… Ez nem rajtam áll. Kemény ez, mert nyilván mint szerintem minden pilóta, nem akarod ezt. Nem akarod, hogy ezeket így játsszák le. Nehéz ez.”

„Nem mondanám azt, hogy kifutunk az időből, de tény, hogy lassan haladunk előre, és még mindig hiszem, hogy megcsinálhatjuk. A tempónk nyilván nagyszerű. Hiszem, hogy közel vagyunk ahhoz, ha nem konkrétan a miénk volt a legjobb autó ma ismét.”

„Nem tudom. Nem nekem kell ezt eldöntenem, hanem a csapatnak, de szerintem így is remekül dolgozunk együtt. Továbbra is segítjük egymást, és úgy vélem, idén többször megmutattuk, hogy remekül dolgozunk együtt csapatként és a mezőny legjobb csapataként teljesítünk, és ezzel nagyon elégedettek vagyunk.”

„De igen… nem tudom. Amikor a bajnokságért harcolsz, minden apróságot szeretnél, és minden tőlem telhetőt megteszek. A legjobb módja mindennek, ha egyszerűen csak megnyered a futamot. És ezt ma nem tettem meg néhány butaság miatt. Szóval ez a csapaton múlik, nem rajtam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: