DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Hol a logika?” – Magnussen kiakadt a büntetése miatt

Nem érti a dán, miért büntették a Gaslyval történt incidens után. A Haas-pilótát nem túlzottan érdekli az eltiltás, inkább az egy vb-pontnak örül.

A Formula-1-es Olasz Nagydíj egyik fő érdekessége, hogy Kevin Magnussennek összegyűlt az idén a 12 büntetőpontja, amely után a szabályok értelmében automatikusan egyfutamos eltiltás jár. A dán Pierre Gaslyval ütközött, a felügyelők pedig őt találták felelősnek, amiért tíz másodperces büntetést és két büntetőpontot osztottak ki neki.

f1-magnussen-haas-monza-2



A Haas versenyzője még az eltiltás hivatalossá tétele előtt nyilatkozott a sajtónak Monzában, méghozzá meglehetősen feldúltan. Az Azerbajdzsáni Nagydíj kihagyása nem igazán zaklatta fel Magnussent, magát a mostani incidensért kapott büntetését viszont nem érti:

„Frusztrált vagyok a büntetés miatt, egyáltalán nem értem, teljesen össze vagyok zavarodva” – idézi a szezon végén az F1-ből is távozó pilóta szavait a RacingNews365.com portál. „Én és Gasly keményen csatáztunk a 4-es kanyar felé menet, finoman összeértünk és mindkét elvétettük a kanyart, visszatértünk a pályára, és egyik autó sem sérült, szóval egyikünk versenyére sem volt nézve ennek következménye.”

f1-magnussen-haas-monza-3

„De én kaptam egy tíz másodperces büntetést, viszont az első körben, amikor Ricciardo a fűre rakta Nicót 300 km/h-s tempónál és teljesen tönkrevágta Nico futamát, vagyis hatalmas következménye volt és kárt szenvedett Nico autója, azért öt másodperces büntetést kapott.”

„Hol a logika? Nem értem, de Szingapúrban nulla büntetőponttal fogok visszatérni” – tette hozzá Magnussen. „Csak azt tudom tőletek, hogy kaptam kettőt, hivatalosan még nem hallottam erről, de nem fogom visszafogni magam, mert nincs értelme, és amúgy is szereztem egy pontot. Úgyhogy elfogadom az egy pontot és a két büntetőpontot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: