DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

„Nem fogok kilenc futamon át félreállni” – Piastri

Egyelőre arra koncentrál az ausztrál, hogy saját maga a legjobb eredményt érje el, de elismerte: hétről hétre megvizsgálhatják a csapatutasítás kérdését a McLarennél.

Bár Lando Norris lemaradása még mindig 70 pont Max Verstappen mögött, a Formula-1-es Holland Nagydíjon aratott fölényes diadal és a McLaren előző hetekben mutatott tempója alapján sokan nem tartják kizártnak, hogy a brit még ledolgozhatja ezt a hátrányt a címvédővel szemben.

f1-piastri-mclaren-1_1



Emiatt pedig máris felmerült, hogy a McLaren vajon alkalmazna-e csapatutasítást vagy csapatsorrendet, ha adott helyzetben Oscar Piastri Norris elé kerülne a pályán. Pár hete a Hungaroringen még nem volt ennek nyoma, hiszen az ausztrál visszakapta a bokszstratégia révén elbukott vezetését és első győzelmét, de Andrea Stella csapatfőnök Zandvoort után hangsúlyozta: noha nem akarnak egyértelmű első és második számú pilótát, a vb-esélyek fényében előállhatnak helyzetek, amikor Norrist fogják támogatni.

Ezzel pedig Piastri is tisztában van, de a pilóta az F1-es Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján arról beszélt, hogy egyelőre ő maga is a saját legjobb eredményére törekedhet – de persze készen áll majd csapattársát segíteni:

„Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy Landónak van rá esélye, hogy megnyerje a bajnokságot. Természetesen még mindig elég nagy a különbség, de lehetséges. Szerintem ami engem illet, továbbra is engedélyezett, hogy a lehető legjobb eredményért szálljak harcba, még ha az azt is jelenti, hogy én nyerem a futamot.”

f1-piastri-norris-mclaren

„Természetesen hétről hétre átgondoljuk, bizonyos mértékig attól függően, mekkora a távolság. Úgyhogy számomra nincs nagy változás. Továbbra is úgy vágok neki minden hétvégének, hogy megpróbálom megnyerni a versenyt, ha tudom, mert oké, én az esélyeim nagyon nehezek, de még nekem sem zéró az” – mutatott rá Piastri, akit a RaceFans.net idéz.

„Úgyhogy meglátjuk, mit hoz a következő néhány futam, de úgy gondolom, sokat fogunk erről beszélni. Ez kicsit a helyzettől függ. Nem fogok a következő kilenc nagydíjon félreállni és minden lehetőségnél elengedni őt. És szerintem ezt ő sem akarná.”

„Úgy vélem, ha nagyon-nagyon szorossá válik az eleje – és semmi sem lehetetlen, akár még én is beszállhatok a csatába, ami optimista elgondolás, de optimistának kell lennünk –, szóval ha nagyon-nagyon szoros lesz a helyzet, akkor sokkal alaposabban át kell ezt gondolni. De egyelőre így, hogy még sok verseny van hátra és Landónak is sok pontot kell ledolgoznia, továbbra is próbálom a tőlem telhető legjobb eredményt elérni, ami végső soron szerintem a csapatot is segíti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: