DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

Így reagált a kirúgására Sargeant

Egy azóta törölt közleményben fejezte ki háláját a Williams felé az F1-es lehetőségért az amerikai, aki egyelőre mérlegeli az opcióit a jövőre nézve.

Kedd este jelentette be a Williams, hogy azonnali hatállyal menesztik Logan Sargeantot, így a 2024-es szezon hátralévő kilenc nagydíján nem ő, hanem Franco Colapinto lesz Alexander Albon csapattársa a Formula-1-ben.

A bejelentésről szóló közleményben Colapinto és James Vowles csapatfőnök szólalt meg, míg Albon egy Instagram-posztban búcsúzott szép szavakkal Sargeanttól.

f1-sargeant-williams_2



Maga az amerikai viszont a saját applikációján közzétett közleményben reagált a kirúgására, amelyet aztán törölt, viszont a RacingNews365.com jóvoltából megmaradt az utókornak – az alábbiakban ezt mutatjuk teljes egészében:

„Üdv mindenkinek!

A mai hírek után el akartam mondani, hogy szuper hálás vagyok a Williams Racingnek, hogy megadták számomra az első lehetőséget a Formula-1-ben. Rendkívül hálás vagyok azért a támogatásért, amelyet a csapat összes tagjától kaptam attól a pillanattól kezdve, hogy először csatlakoztam az akadémiájukhoz 2021-ben.

Életre szóló élmény volt Abu Dhabiban először F1-es autót vezetni, míg az egy rendkívül különleges pillanat volt, amikor a tavalyi szezonban 30 év után az első amerikai pontszerző lehettem Austinban.

Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen történelmi csapatot képviselhettem az előző két idényben. Most időt szakítok arra, hogy felmérjem a lehetőségeimet, mielőtt a maga idejében bejelentést teszek a jövőmről.

Köszönöm!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: