DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

Váratlan: Argentin újonc váltja Sargeantot a Williamsnél!

Valóban elküldi amerikai versenyzőjét a grove-i F1-es alakulat a szezon hátralévő részére, de nem Lawson vagy Schumacher, hanem Franco Colapinto veszi át a helyét.

Miután a harmadik szabadedzésen buta hibából fakadóan rommá törte az autóját, egyből felröppentek a pletykák az F1-es Holland Nagydíj hétvégéjén, hogy a Williams azonnali hatállyal menesztheti az addig is sokszor hibázó és tempó tekintetében is Alexander Albontól alulmaradó másodéves pilótáját, Logan Sargeantot.

sar-crash



Az első híresztelések arról szóltak, hogy a Red Bull kész kölcsönadni Liam Lawsont, a Mercedes pedig Mick Schumachert az évad végén a Williamstől Carlos Sainz érkezése miatt amúgy is mindenképp távozó Sargeant helyére. Kedd délelőtt olyan pletykák láttak napvilágot, hogy mivel a Red Bull csak úgy lenne erre hajlandó, hogy bármikor visszahívhassa Lawsont, Schumacher kerülhetett a pole-pozícióba.

Kedd délután aztán jött a váratlan fordulat, méghozzá immár hivatalos megerősítés formájában. A Williams ugyanis valóban kirakja Sargeant szűrét a hátralévő kilenc 2024-es nagydíjra – azonban nem Lawson vagy Schumacher érkezik a helyére, hanem Franco Colapinto!

f1-colapinto-williams

Colapinto a Williams versenyzői akadémiájának tagja, jelenleg első teljes idényét tölti a Formula-2-ben, ahol egy győzelemmel a zsebében az összetett tabella hatodik helyét foglalja el. Az előző két szezonban a Formula-3-ban versenyzett, ahol többször nyerni tudott, s a tavalyi esztendőt a bajnokság negyedik helyén zárta. F1-es versenyhétvégéről nem sok tapasztalata van a 21 éves pilótának, hiszen eddig csak az idei Brit Nagydíjon vezethetett egy szabadedzésen.

Mint a grove-i istálló közleménye kiemeli: Colapinto lesz a 49. versenyzője az alakulatnak az F1-ben, egyúttal neki köszönhetően 23 esztendő elteltével láthatunk újra argentint a mezőnyben (a Williamsnél pedig csupán ő lesz a második a dél-amerikai országból Carlos Reutemann után).

A Williams Sargeant kapcsán megjegyzi, hogy köszönik az eddigi kemény munkáját és hozzájárulását a csapat eredményeihez. Hangsúlyozzák: az amerikai pilóta továbbra is a Williams család tagja marad, és támogatni fogják a versenyzői karrierjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: