DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Ez a legjobb esély a pontszerzésre” – Williams

Nehezen hozták meg a döntést az évközi cseréről, de James Vowles csapatfőnök szerint maximalizálniuk kell minden pontszerzési esélyt az F1-ben.

Kedd kora este a Williams bejelentette, hogy meneszti a 2024-es idény hátralévő kilenc futamára a szezon végén Carlos Sainz érkezése révén amúgy is távozó Logan Sargeantot, a helyét pedig a jelenleg a Formula-2-ben szereplő Franco Colapinto veszi át.

f1-colapinto-williams-2



A 21 éves argentin a Williams versenyzői akadémiájának tagja, ahogy Sargeant is, azaz egyik saját nevelés váltja a másikat a grove-i alakulatnál. James Vowles csapatfőnök a saját fiataljaikba vetett bizalom mellett azzal indokolta a döntést, hogy minden pontszerzési lehetőséget ki kell használniuk, főleg a legfrissebb fejlesztésük fényében – amire Sargeant a Holland Nagydíjon a harmadik szabadedzésen elkövetett autótörése révén nem volt képes.

„Nem könnyen hoztuk meg a döntést az évközi pilótacseréről, de hisszük, hogy ez adja a legjobb lehetőséget arra, hogy pontokért harcolhassunk a szezon hátralévő részében” – fogalmazott Vowles a bejelentés közleményében. „Most vetettünk be egy nagy fejlesztést az autón, és maximalizálnunk kell minden pontszerzési lehetőséget ebben az elképesztően szoros középmezőnybeli csatában.

„Hiszünk a Williams versenyzői akadémiáján nevelkedő fiatal pilótáinkba való befektetésben, Franco pedig fantasztikus lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, mire képes az évad utolsó kilenc állomásán. Tudom, hogy Francóban nagy tempó és komoly potenciál rejlik, és várjuk, hogy lássuk, mire lesz képes az F1-ben.”

f1-sargeant-williams

Vowles néhány szóban Sargeantnak is köszönetet mondott: „Kétségkívül nagyon kemény ez Logan számára, aki mindent beleadott a Williamsnél töltött ideje során, és szeretnénk köszönetet mondani a kemény munkájáért és a pozitív hozzáállásáért. Logan továbbra is egy tehetséges versenyző és támogatni fogjuk a versenyzői karrierjének folytatásában.

 

Colapinto készen áll a kihívásra

Természetesen az F1 legfrissebb újonca is megszólalt a Williams közleményében: „Megtiszteltetés, hogy a Williamsnél debütálhatok a Formula-1-ben – erről szólnak az álmok. Lenyűgöző a csapat történelme, és az a küldetésük, hogy visszatérjenek a mezőny elejébe, és már alig várom, hogy ennek a része lehessek.”

f1-colapinto-williams

„Óriási tanulási folyamat lesz idény közben megérkezni az F1-be, de készen állok a kihívásra, és teljes mértékben arra koncentrálok, hogy a lehető legkeményebben dolgozzak Alexszel és a csapattal, hogy ez sikeres legyen” – mondta el Colapinto.

Az biztos, hogy a williamses karrierje – egyelőre – nem lesz túl hosszú az argentinnak és csak erre a kilenc versenyre szól majd, hiszen ahogy említettük, jövőre Alexander Albon mellé Sainz érkezik majd. De épp egy legutóbbi monzai williamses beugrás, Nyck de Vries debütálása kapcsán láthattuk, hogy egy erős szereplés akár más csapatok irányába is megnyithatja az ajtót…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: