DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Áldás és átok a média” – Bearman

A Haas 2025-ös F1-es pilótája úgy érzi, hogy számára és Andrea Kimi Antonelli számára is kettős hatással bír a jelentős médiafigyelem.

Áldás és átok – így értékelte a rá és Andrea Kimi Antonellire irányuló médiafigyelmet Oliver Bearman. A Ferrari juniorja idén Carlos Sainz vakbélműtétje miatt kapott F1-es beugrási lehetőséget Dzsiddában, amivel élni is tudott, és bár az F2-ben nincs köze az élmezőnyhöz, de így is F1-es ülést kapott 2025-re a Haasnál.

Erről egyébként Mitch Evans, a jelenleg a Formula–E-ben versenyző pilóta is elmondta a véleményét a minap, aki úgy fogalmazott, hogy őrült és elmebeteg világ az, ahol ilyen véletlenek döntenek el karriereket.

„Vagy nézzük, meg Oliver Bearmant. Ügyes srácokról beszélünk, de az előző héten a 18. helyre kvalifikálta magát Bahreinben, aztán meg kapott egy esélyt a Ferrarinál” – idézte fel a fiatal brit Sainz helyére történő beugrását:  „Tisztességes munkát végzett, de az egyik legjobb autóban ült, és valószínűleg ezért kap most egy esélyt.”

A teljes cikk itt olvasható!

Bearman mindenesetre úgy érzi, hogy a körülötte és a Mercedeshez tartó Antonelli körül lévő felhajtás részben segít nekik, részben viszont extra nyomást helyez rájuk.

_ASZ_F1_2024_202407200119_resize



„Hasonló problémánk van. Mindketten beszéltünk róla, talán Kimi még többet, főleg mert az eredmények nem olyanok, ahogy azt vártuk. Ez nem könnyíti meg a dolgunkat, de ez is része az életnek. A média mindig így fog viselkedni, ami egy kicsit áldás, egy kicsit átok” – idézi Bearman szavait a Racingnews365.com.

A brit fiatal ennek ellenére úgy áll hozzá, hogy túlerőltetni nem akarja az F2-es szerepléseket, nem szeretné túlvállalni magát azért, hogy közelebb kerüljön a vele szemben támasztott elvárásokhoz.

„Ez arról szól, hogy helyesen válasszam meg a csatáimat, és ezzel a hozzáállással megpróbáljam a maximumot kihozni abból, amim van, mert a végén úgyis ez a lényeg. Ha egy autó az ötödik helyre elég, akkor ötödikként kell vele zárni, nem hetedik-nyolcadikként amiatt, mert többet akarunk” – magyarázta a felfogását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: