DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Gasly beültette volna Tsunodát a Red Bullba

Egykori és jelenlegi csapattársa is elismerően nyilatkozott Yuki Tsunodáról: Ricciardo szerint megvan a kellő képessége a Red Bullhoz, míg Gasly már most is szívesen látná ott a japánt.

Daniel Ricciardo, aki nagyon úgy néz ki, hogy nem csupán a jelenleg Sergio Perez által birtokolt Red Bull-ülésről maradt le, hanem legkésőbb a szezon végén az F1-nek is búcsút inthet, nagyon korrekt és kollegiális nyilatkozatban méltatta csapattársát, Yuki Tsunodát, akinek vele ellentétben nem kérdéses a jövője, s jelen állás szerint az sem kizárt, hogy végül ő foglalhatja el a második számú Red Bullt.

A Motorsport.com-nak interjút adó ausztrál kifejtette, hogy szerinte a Tsunodáról sokakban még mindig meglévő negatív kép F1-es karrierjének koránt sem problémamentes kezdeti szakaszából maradt meg: „Valószínűleg sokan még mindig az első évére gondolnak, amikor rengeteg hibát vétett, és úgy éreztük, hogy talán nem tudott igazán alkalmazkodni az F1-hez, és az egész egy kicsit túl sok volt neki.”

gasly-tsunoda-ricciardo-2023



„Gasly folyamatosan verte őt, de úgy emlékszem, hogy annak az évnek a második felében igazából elkezdett jobban szerepelni, mint Gasly” – idézte fel a 2021-es és 2022-es szezont Ricciardo. „Határozottan sokat fejlődött az elmúlt pár évben. Szóval igen, gyors versenyző. Hogy nagyra értékelem-e őt? Igen. Valószínűleg egy kicsit tudatosabbá vált a hozzáállásával kapcsolatban is, és szerintem nagyon jó munkát végez.”

Az ausztrál azt is kifejtette, hogy előzetesen nehéz megmondani, mennyire tudna Tsunoda jól teljesíteni egy élcsapatnál: „Szerintem nagyon jó tempót és képességeket mutat, ahogy kiegyensúlyozottabb is lett. De egyszerűen nem tudhatod, mi történik a következő szinten” – mondta, s ezt a 2021-es Olasz és Orosz Nagydíjjal illusztrálta:

ricciardo-tsunoda_1

„Idézzük fel Landót Monzában. Én nyertem, ő pedig második lett. A következő versenyt a pole-ból kezdte, és vezetett, de a tapasztalata és a higgadtsága miatt Lewis Hamilton nyerte a versenyt, Lando pedig elvesztette. Talán három évvel ezelőtt ez még egy túl sok volt Landónak” – mondta, majd így folytatta: „Addig nem tudod, amíg nem vagy abban a helyzetben, hogy vagy tényleg képes-e rá.”

„Mindannyian gyorsak vagyunk, csak az a kérdés, hogy a reflektorfényben ki tudja meghozni a szükséges döntéseket, és ki tud a legösszeszedettebb maradni. Erre a kellő időben Yukinak is meg kell adnia a választ, az én válaszom vele kapcsolatban semmiképp sem egy nem. Szerintem megvan a kellő képessége, de ez a része már csak rajta múlik.”

Gasly beültetné Tsunodát a Red Bullba

Tsunoda első F1-es csapattársa, a Ricciardo által is emlegetett Pierre Gasly elárulta, hogy beszélt is a japánnal a jelenlegi helyzetről: „Mindig is mondtam, hogy Yuki nagyon gyors, ezt én magam is láttam. Az elmúlt néhány szezonban bizonyított, továbbra is bizonyítani fog. Szóval nyilvánvalóan elég frusztráló lehet számára ez a helyzet.”

gasly-tsunoda-2023

„Beszéltem vele erről, tudom, hogy többet akar, és úgy érzi, hogy többet érdemel. És én is voltam hasonló helyzetben, mint ő a múltban, és azt mondtam neki, hogy csak csinálja tovább, amit csinál, és ha versenyképes marad, egyszer majd megkapja a megfelelő helyet” – mondta Gasly, majd egyértelművé tette, hol látná szívesen a japánt:

„Ez nem egy könnyű helyzet. Én személy szerint azt szerettem volna, ha megkapja a lehetőséget a Red Bullnál. Csakhogy nem én vagyok Helmut Marko.”

tsunoda-2024-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: