DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Norris elhibázott rajtjairól beszélt a McLaren-főnök

Andrea Stella is elismerte, hogy úgy fest, a brit hajlamos az F1-es versenyek legelején rontani: meg fogják ezt vizsgálni és fejlődni fognak.

Újabb elszalasztott lehetőségről beszélhetünk Lando Norris esetén a Formula-1-es Belga Nagydíjat követően: hiába startolt ugyanis jócskán Max Verstappen elől a holland rajthelybüntetése révén, a futamon egy pozícióval mögötte futott be, így nőtt a különbség közöttük a vb-tabellán.

A McLaren-pilóta rendkívül önkritikus volt a spái versenyt követően, elismerte, hogy sok pontot dobott el magától „buta hibákkal” – ebből vasárnapra is kijutott egy, hiszen az első kanyarból kijövet beleért a sóderágyba, ennek köszönhetően bukott több pozíciót is.

f1-norris-mclaren-spa-1



Andrea Stella, a wokingiak F1-es csapatfőnöke szerint minimális dolgokra vezethető vissza az ilyen hiba: „Ezek a szituációk mindig nagyon-nagyon apró dolgokon múlnak. Lando figyelmét kissé elterelte, ami a belső íven történt, így leszaladt a pályáról. Ez apróságon múlik, kis módosítást igényel itt-ott” – nyilatkozta a McLaren-vezér a Formula.hu jelenlétében.

„Együtt dolgozunk Landóval, ahogy Oscarral is, hogy meglássunk minden lehetőséget, ahol személyes szinten fejlődhetünk, de egyúttal jobban is működhetünk együtt, hogy jobban felkészüljünk vagy jobban kihasználjuk a képességeinket. Ez nem feltétlenül változtatja meg a hozzáállásunkat, de mindenképp ad néhány részletet annak kielemzéséhez, hogy hogyan történtek meg ezek a kihagyott lehetőségek.”

 

Kirajzolódik egy tendencia

f1-norris-mclaren-spa-2

Nem ez az első eset, hogy Norris rajtaveszít a starton vagy az első körön: egy héttel korábban a Magyar Nagydíjon sem indult jól, a pole-ból elbukta a vezetést a csapattárs Oscar Piastrival szemben, ahogy korábban Barcelonában ugyancsak lerajtolták.

„Lando esetében például statisztikailag úgy tűnik, vannak olyan lehetőségek, amelyek a versenyek elején szoktak megtörténni” – ismerte el Stella is. „Tehát itt meg kell vizsgálnunk, hogy valamilyen okból ez tényleg a futamok korai szakaszának tudható be, vagy egyszerűen véletlenszerű a dolog.”

„De mint minden más sportoló vagy versenyző, szerintem Lando maga is tanulni fog ebből, a csapattal együtt, hogy mit tudunk jobban csinálni annak érdekében, hogy jobba kiaknázzuk az általunk végzett jó munkát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: