DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Sok ponttól estem el hülyeségek miatt” – Norris szerint jót fog tenni a nyári szünet

Egy elrontott első kanyar, elbukott pozíciók, velük együtt pontok is – a McLaren britje csalódott a saját teljesítményével, pedig lehetne még mit kihozni az autóból.

FRISSÍTVE: A versenyt követő technikai ellenőrzés során George Russell autóját az előírtnál könnyebbnek találták, ezért kizárták a Belga Nagydíjról. Az idézett nyilatkozat ezt megelőzően született.

A negyedik helyről vághatott neki a Belga Nagydíjnak Lando Norris, ám az első kanyarban lesodródott a sóderágyba, így egészen a hetedik helyig esett vissza. A hátulról érkező Max Verstappen ellen a kiállásoknál veszített pozíciót, ám végül sikerült Sergio Perez és Carlos Sainz elé kerülnie, így hatodikként intette le a kockás zászló a britet.



Az elrontott első köréről így nyilatkozott Norris a Formula.hu helyszíni jelenlétében: „Négy vagy öt pozíciót vesztettem, utána pedig lehetetlen volt előzni. Kevés előzés történt a pályán, ha sikerült is, az a tíz körös gumielőnynek volt köszönhető. Leginkább nagyon jó kiállások miatt lehetett előrébb kerülni. Emiatt nehéz futamom volt, pedig az autó jónak érződött, megvolt a tempó benne – egyszerűen nem tudtuk maximalizálni a mai napot.”

A szünet esedékessége

Mikor arról kérdezték, mennyire van szüksége a pihenésre az elmúlt futamokon elkövetett hibázások fényében, így fogalmazott a brit: „Mindannyiunknak szüksége van rá. Jót fog tenni ez a leállás, hiszen nagyon sok ponttól estem el az elmúlt három-négy futamon, hülyeségek miatt – rossz rajtok, rossz első kanyarok…”

„Ki kell őket elemezni, apróságok, de több pontot jelenthetnek. A tempónk jó, a csapat remek munkát végez, így ezzel elégedett vagyok – azonban szükségem van a szünetre, és utána meg tudjuk tartani ezt a formát. A sebesség rendben van, csak az utóbbi versenyeken nem tudtam összerakni a dolgokat.”

Arról, hogy mi lehet a probléma, ami miatt nehezebben tudja kihozni magából a maximumot, röviden nyilatkozott: „Sok különböző tényező. Nincs egy konkrétum, amit meg tudok nevezni, hanem több kisebb dolog miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: