DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Wolff: Két győztest szerettem volna Spában

Mindkét versenyzője parádés teljesítményt nyújtott, de a merészebb stratégia kifizetődött George Russell számára – mondta Wolff még Russell kizárása előtt.

FRISSÍTVE: A versenyt követő technikai ellenőrzés során George Russell autóját az előírtnál könnyebbnek találták, ezért kizárták a Belga Nagydíjról. Az idézett nyilatkozat ezt megelőzően született.

A Mercedes első embere, Toto Wolff a 2022 óta tartó új érában mindössze második kettős győzelmét ünnepelhette, ráadásul egy teljesen váratlan sikernek örvendhettek a csillagosok, hiszen csak a 3. és a 6. rajthelyről indulhattak, s a McLaren mindenképpen erősebbnek tűnt náluk, a Red Bullt természetesen nem lehetett előzetesen leírni, és még a Ferrari is ott volt a pole-ból induló Leclerc-rel.

Mint azt Wolff elmondta, mivel a péntek nem alakult túl biztatóan számukra, a legjobb esetben is csak egy dobogós helyre számítottak. A változtatások viszont meghozták gyümölcsüket: „A csapat nagyon jól dolgozott az éjszaka Brackleyben, az itteni mérnökcsapat pedig jó döntést hozott, s az autó jó volt egy kiállással és két kiállással is.”

hamilton-russell-1



A két Mercedes közül Hamilton tűnt esélyesebbnek, de miközben ő erőből is harcban volt a győzelemért, Russell-lel megtehették, hogy kockáztatnak, Hamiltonnal viszont nem: „Örültem volna, ha ketten nyerhetnek ma, de le kellett fednünk Leclerc-t és Norrist, mert elénk vághattak volna, ezért döntött.”

„George-nak viszont nem volt veszítenivalója, ötödik helyen voltunk, az egy és két kiállás is az ötödik helyet jelezte előre, így kint tartottuk őt” – mondta, majd így értékelte a két versenyző teljesítményét: „George ma egész nap remekelt, de ha a tempót nézzük, akkor Lewis is nagyon jó volt.”

hamilton-russell-2

„Szóval szerintem mindketten mesés munkát végeztek, s végül a stratégia George-nak, és nem Lewisnak játszott a kezére” – fejtette ki Wolff, majd végül arra is kitért, harmadik nyári győzelmük után milyen reményeik vannak a konstruktőri bajnokságot illetően:

„Sajnos a szezon márciusban kezdődött, és nem Ausztriában. Két lábbal a földön kell maradnunk, és minden futamon a legjobbat kell nyújtanunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz a bajnokság végén. Ha a harmadik helyen végeznénk, az már siker lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: