DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

A McLaren a győzelemre hajt holnap Spában

Nem akarta feláldozni vasárnapi esélyeit egy jó időmérőért a McLaren, így a 4-5. hely ellenére is esélyük lehet az F1-es Belga Nagydíj megnyerésére!

Bár Max Verstappen büntetésével együtt is csak a 4-5. helyet szerezte meg a McLaren az F1-es Belga Nagydíj időmérőjén, Lando Norris így sem tűnt elégedetlennek, hiszen mint elmondta, a választott beállításuk kevésbé kedvezett nekik ma – a holnap várható száraz körülmények között viszont sokkal jobban működhet az autójuk.

Andrea Stella csapatfőnök is ezt fejtette ki a Sky mikrofonja előtt, elmondása szerint a száraz gumin mutatott pénteki jó tempóból nem következett az, hogy esőben is erősek lesznek, s emellett a beállításaik sem igazán kedveztek a nedves körülményeknek.

norris-spa



„Nem akartunk kompromisszumot kötni a beállításainkkal a mai körülmények miatt, mert tudjuk, hogy holnap szükségünk lesz a végsebességre” – mondta az olasz csapatfőnök. „Készek voltunk egy kis árat fizetni a kvalifikáción, mert azt akarjuk, hogy holnap száraz körülmények között a lehető legversenyképesebb autónk legyen.”

„Jelenleg minden időjárás-előrejelző modell száraz időt jósol, így biztosak akartunk lenni abban, hogy nem járunk úgy, hogy lesz egy ragyogó szombati eredményünk, majd egy olyan autónk, amely nincs olyan állapotban, hogy vasárnap tőkét kovácsoljunk belőle. Szóval ebből a szempontból úgy gondolom, hogy nem vagyunk rossz helyzetben ahhoz, hogy holnap egy jó versenyt fussunk.”

piastri-norris-spa

Oscar Piastri szintén úgy gondolja, hogy erős vasárnapja lehet, sőt akár a győzelmet is elképzelhetőnek tartja az ausztrál: „Spában van lehetőség az előzésre, a szárazpályás tempónk pedig határozottan jónak tűnt, szóval szerintem van esélyünk” – mondta, majd hozzátette: „Van okunk a bizakodásra!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: