DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Norris az ötödik hely ellenére is elégedett

Az alacsony leszorítóerő miatt hátrányban voltak ma, de ez holnap kifizetődhet – Norris örül, hogy csapattársát az utolsó körön meg tudta előzni a spái F1-es időmérőn.

Lando Norris csak az ötödik helyen zárta az F1-es Belga Nagydíj időmérő edzését, ami Miami óta a legrosszabb kvalifikációs eredménye, ennek ellenére nem elégedetlen a történtekkel a McLaren versenyzője, ahogy azt az időmérő után a Sky kamerái előtt kifejtette:

piastri-norris-spa



„Igazából egészen elégedett vagyok. Tegnap jók voltunk, de azt hiszem, a Red Bullok az egész hétvégén egy lépéssel előttünk jártak” – nyilatkozta a brit, aki Verstappen büntetése miatt a negyedik helyre lép előre a rajtrácson.

„Még ha tegnap egy kicsit gyorsabbak is voltunk, szerintem a Red Bull egyáltalán nem fedte fel a lapjait, mi viszont igen. Nagyjából az volt a maximum a részünkről, amit tegnap mutattunk, de mára fordulva még mindig optimisták voltunk. Én a magam részérők küszködtem, Oscar viszont majdnem a leggyorsabb volt az első két szakaszban.”

norris-spa-2

„A Q3-ban viszont szerintem mindketten egy kicsit jobban szenvedtünk” – folytatta Norris, aki a döntő szakaszban csapattársa elé tudott kerülni. „Ami engem illet, ma egyszerűen nem tudtam jól teljesíteni, mindig le voltam lemaradva egy lépéssel. Szóval az, hogy mégis megcsíptem az 5. helyet, meglepett, és ezért örültem is neki.”

„Őszintén szólva nem erre az eredményre vágytam” – mondta a brit, akinek azért van reménye holnapra: „Holnap még mindig meg kell előznünk néhány gyors autót, például Perez Red Bullját, hogy mást ne mondjak. A kissé alacsonyabb leszorítóerőnk ma talán ártott egy kicsit, de remélhetőleg ez holnap majd kifizetődik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: