DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Norris: Max felelőtlen volt és kétségbeesett

Háromszor is sportszerűtlen volt vele szemben Verstappen, kétségbeesettnek és felelőtlennek nevezte riválisát és jó cimboráját Lando Norris.

Az F1-es Osztrák Nagydíj győzelméért csatázva Lando Norris és Max Verstappen összeütköztek egymással, s ezzel George Russell kezére játszották a győzelmet. A sportfelügyelők a hollandot hozták ki vétkesként, s ezzel – természetesen – Norris is egyetért, aki nem állt bele páros lábbal a vele jó kapcsolatot ápoló háromszoros világbajnokba, de azért kifejtette nézeteit:

„Vannak szabályok, hogy mit szabad csinálni és mit nem” – kezdte Norris az értékelést a sajtó, köztük a Formula.hu utazó tudósítója mikrofonjai előtt. „Tulajdonképpen számítottam rá, hogy kemény lesz, Max ellen agressziót és a határok feszegetését lehet várni. Mindháromszor olyan dolgokat csinált, melyek könnyen balesethez vezethetnek, felelőtlen volt és kétségbeesettnek tűnt.”

norris-austria-3



„Mindent meg akart tenni, hogy ne előzhessem meg, tudtam, hogy agresszív lesz, így ezen nem lepődtem meg. Kiélezett, kemény, de korrekt és egymást tiszteletben tartó küzdelmet vártam” –folytatta Norris, hozzátéve, hogy végül nem így alakult…

„Egy jó és korrekt versenyt akartam vívni ellene, és tőle nem ugyanezt kaptam vissza. A büntetések megítélése nem az én dolgom, mindenesetre úgy érzem, hogy háromszor is sportszerűtlen volt velem szemben.”

verstappen-norris-barcelona

„Figyelmeztetést sem kapott, így megtette még egyszer, amivel mindkettőnk versenyét tönkretette” – fejtette ki a brit, akinek azt a kérdést is nekiszegezték, hogy úgy érzi-e, Verstappen átlépett egy olyan határt, ami a viszonyuk megváltozását okozhatja, aminek következtében a jövőben máshogy áll majd hozzá a csatához kettejük között:

„Nem hiszem, hogy bármin változtatnom kellene, eddig is kiélezett harcot vívtam vele a pályán. Maxot nagyon tisztelem, ahogy a képességeit is. De időnként túl messzire megy” – mondta Norris, majd kifejezte csalódottságát azt illetően, ahogy véget ért a versenye, s kitért arra is, hogy milyen komoly következményei vannak egy ilyen balesetnek a költségek korlátozása miatt is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: