DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

„Túl sokszor panaszkodik” – Sainz Leclerc-ről

Visszavágott monacói csapattársának a Ferrari spanyolja a barcelonai F1-es futam után: elmagyarázta, mi vezetett a koccanással záruló előzéséhez.

Rögtön a verseny elején kisebb incidensbe keveredett a két Ferrari a vasárnapi Formula-1-es Spanyol Nagydíjon: Carlos Sainz a célegyenes végén, külső íven előzte meg Charles Leclerc-t, a manőver során pedig összeért a két autó.

f1-barcelona-sunday-153



Leclerc a rádión, majd a leintést követően is neheztelt kissé a spanyolra: elmondása szerint megbeszélték előzetesen, hogy a verseny elején beosztják az abroncsaikat, így nem értette, mit csinál Sainz – bár megjegyezte némi éllel, hogy érti, hogy hazai közönség előtt „valami látványosat” akart csinálni a „karrierje fontos szakaszában”.

Sainz természetesen épp ellenkezőleg látta a történteket, és a verseny utáni interjúban visszaszúrt Leclerc-nek a Sky Sports F1 kamerái előtt: „Úgy gondolom, túl sokszor panaszkodik valamire a verseny után. Támadásban voltam.”

„Friss lágy gumikon voltunk, míg a Mercedesek használt lágyakon, ezért támadnunk kellett az első körökben, amikor még újak az abroncsaid, és meg kellett próbálnunk megelőzni őket. A verseny előtt még beszéltünk is erről. Megelőztem Charles-t. Nem tudom, hogy hibázott-e vagy egyszerűen csak kicsit túlságosan is menedzselte a gumikat.”

f1-sainz-leclerc-ferrari-barcelona

„Majdnem megelőztem Lewist, elé is vágtam, és Russellt is kis híján megelőztük a bokszkiállásnál. Szóval szerintem csak azt próbáltam tenni, amit versenyzőként tennem kellett, amit pilótaként elvárnak tőlem. Ő pedig azt választotta, hogy kicsit jobban menedzseli a dolgokat.”

Sainz elismerte, hogy összességében monacói kollégája döntött jól: „Végül ez be is jött neki, hiszen legyőzött a lágy-közepes-lágy stratégiával. Én úgy döntöttem, agresszívebb leszek, de ez nem fizetődött ki. George és én a végén túl lassúak voltunk a kemény abroncsokon, míg a lágyon lévő srácok túl gyorsak voltak.”

A Ferrari F1-es csapatfőnöke egyébként nem tett túl sok említést a koccanásról: Frederic Vasseur szerint egy-két másodperc máshol is ott maradt a versenyben, így nem sok múlott a történteken, valamint azt is kiemelte, hogy Sainz rögtön elengedte Leclerc-t a futam hajrájában, amikor friss lágy gumikon rohamozott a monacói és erre kérték a spanyolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: