DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

„Egy körön rendben vagyunk, de a hosszabb etapon…” – Sainz

A Ferrari hazai pilótája szerint főleg a vasárnapot szem előtt tartva kell javítaniuk az F1-es Spanyol Nagydíjon. Leclerc-t eközben több dolog hátráltatta pénteken.

A Ferrari érkezett az egyik legjelentősebb fejlesztési csomaggal a hétvégi Formula-1-es Spanyol Nagydíjra: az újítások egy részét eredetileg Silverstone-ban tervezték bevetni, de felgyorsították az ütemtervet a Scuderiánál.

f1-sainz-ferrari-barcelona-day1



A jó hír, hogy a pénteket alig két tizedmásodperces hátránnyal záró Carlos Sainz szerint működnek az újítások az SF-24-esen. Ugyanakkor a hazai közönsége előtt szereplő pilóta arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ferrari hosszabb etapjai nem voltak túl meggyőzők a szabadedzéseken:

„Úgy fest, egy körön meglehetősen rendben vagyunk. A hosszabb etapokon viszont szemlátomást kissé jobban küszködünk – ahogy az tavaly is történt ugyanitt. Úgyhogy meglátjuk, jobb csomagot tudunk-e összerakni, főleg vasárnap. Úgy vélem, egy körön rendben vagyunk.”

 

Leclerc-t több tényező is hátráltatta

Mindeközben a csapattárs Charles Leclerc csak hatodik lett: a monacói szerint több dolog is nehezítette a péntekjét, de nem aggódik túlságosan. „Úgy gondolom, mindenki számára rendkívül nehéz volt az első szabadedzés, mindenekelőtt a körülmények miatt: rendkívüli volt a forróság, ami nagyon nehézzé tette az autók vezetését a túlmelegedés miatt.”

f1-leclerc-ferrari-barcelona-day1

„Másrészt szerintem kissé félrementünk az egyensúllyal. Harmadrészt pedig elsőre nem kaptam meg a fejlesztést, mert össze akartuk hasonlítani a két autót. Szóval összességében nehéz edzés volt részemről.”

„A második edzésen újra rátaláltam az érzésre, a végén össze is raktam mindent, de még így is van tempó bőven, amit találhatunk. Összességében kicsit nehéz pénteken vagyok túl, de tudom, hol találhatok köridőt, szóval nem aggódom túlságosan a holnap miatt.”

Leclerc autóján sok változtatást eszközöltek a második szabadedzésre – emiatt késve is gurult csak ki –, de éppen ezek miatt bizakodó a pilóta: „Meglehetősen világos elképzelésem van arról, mit kell tennünk az autóval, hogy jobb legyen, és biztos vagyok benne, hogy holnap előre is fogunk lépni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: