DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
F1

Perez a gyárban dolgozott Barcelona előtt

A mexikói tudja, hogy sikeres hétvégére van szüksége az F1-es Spanyol Nagydíjon a „kanadai katasztrófa” után. Verstappen vinné tovább a lendületet.

Hiába kezdett több második hellyel szezon elején Sergio Perez, az utóbbi hetekben ismét elveszítette a fonalat a Red Bull-lal idő közben hosszabbító pilóta. A mélypontot a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj jelentette, ahol már a Q1-ben kiesett, majd a futamon végig a top 10-en kívül autózott, végül pedig egy baleset miatt kiesett – ráadásul egy három rajthelyes büntetést is magával visz Barcelonára.

A mexikói pilóta ennek ellenére bizakodva várja a Spanyol Nagydíjat előtt, amely előtt a csapatával igyekezett összeszedni magát: „Spanyolországba érkezve tudom, hogy szükségem van egy sikeres hétvégére a kanadai katasztrófa után. Olykor muszáj kicsit újrakezdened, és mi ezt is tettük a legutóbbi verseny óta” – mondta el Perez a Red Bull előzetes sajtóközleményében.

f1-perez-kanada-redbull



„Milton Keynes-ben dolgoztam együtt a csapattal, hogy megpróbáljuk beazonosítani, hol és mit tudnánk jobban csinálni, hogy kihozhassam a legtöbbet az autóból. Magabiztos vagyok az autóval és az abból kihozható teljesítménnyel kapcsolatban, de ezt a pályán is jobban meg kell mutatnom Barcelonában.”

„Mindig élveztem a Spanyol Nagydíjat, nagyban úgy érződik, mintha otthon lennék, mindenki szívesen üdvözöl. Nagyon jól ismerem ezt a pályát, és az RB20-asnak gyorsnak kell lennie egy ilyen helyszínen, szóval rajtunk áll, hogy mindent jól csináljunk és hazahozzuk az eredményt, amire tudjuk, hogy képesek vagyunk.”

 

Új sisak, ugyanaz a lendület Verstappennél

Eközben a Red Bull garázsának túloldalán Max Verstappen nyerni tudott két hete Montrealban, és ezt a formát vinné tovább Barcelonában is. Jól mutatja, hogy az F1-es világbajnoki éllovasnál mennyire minden rendben van, hogy az előzetesben több mondatot is az új sisakfestésének szentelt a holland:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Max Verstappen (@maxverstappen1) által megosztott bejegyzés

 

„Visszatérünk egy időre az európai versenyekhez, én pedig a csapattal dolgoztam a gyárban a héten, hogy felkészüljünk a Spanyol Nagydíjra, ami az első állomása egy sűrű tripla fordulónak. Barcelona lesz az első verseny, ahol debütál az új narancs sisakfestésen. A rajongók és a támogatásuk előtt tisztelgek vele, konkrétan rajta is vannak a bukósisakon, és szerintem a végső dizájn igazán kassz és részletes lett.”

„Nagyszerű emlékeim vannak a pályáról, különösképp az, hogy itt szereztem az első Formula-1-es győzelmemet. Tempós és lassú kanyarok jó egyvelege alkotja a nyomvonalat, és történelmileg jól szoktunk itt szerepelni, szóval remélhetőleg ki tudjuk hozni a maximumot az autó teljesítményéből a hétvégén. A célunk, hogy továbbvigyük a lendületet Kanadából, úgyhogy várjuk a versenyzést, és remélhetőleg jó időjárásban lesz részünk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: