DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Horner: Mindkét autóval pontot kell szerezni

Szerződéshosszabbításának bejelentését követően katasztrofális hétvégét teljesített a mexikói F1-es pilóta, de főnöke rámutatott: máskor is felállt a padlóról.

Néhány nappal azt követően, hogy (legalábbis hivatalosan) két évvel meghosszabbították a szerződését, Sergio Perez karrierje egyik legrosszabb F1-es versenyhétvégéjét teljesítette, miután Q1-es kiesését követően a versenyen sem tudta kihasználni az autójában rejlő lehetőségeket, majd balesetet szenvedett, kiesett és még egy rajtbüntetést is begyűjtött.

perez-montreal-2



Mindez csak ráerősített azokra a hangokra, hogy a mexikói nem kizárólag érdemi alapon kapta meg a szerződéshosszabbítást, s a kanadai produkciót természetesen Christian Horner csapatfőnök sem tudta védeni, s az egyetlen pozitívumot Perezt illetően a Ferrari pocsék Kanadai Nagydíjában találta meg:

„Szörnyű hétvége volt ez Checo számára, és meg is sérült az autó. Erősebben kell teljesítenie Barcelonában” – kezdte Horner Perez hétvégéjének értékelését a Skynak. „Szerencsére a Ferrari számára sokkolóan alakult a hétvége, és nem szereztek pontot, így ezt némileg megúsztuk, de mindkét autónak pontot kell szereznie.”

perez-montreal-3

„Ma megúsztuk a dolgot, de arra van szükségünk, hogy Checo Barcelonától kezdve visszatérjen oda, ahol az év elején volt” – mondta Horner, majd hitet tett amellett, hogy versenyzője a jelenleginél jobb teljesítményre lesz képes hamarosan, mert a múltban is össze tudta szedni magát a nehézségeket követően:

„Checótól újra és újra azt látjuk, hogy amikor azt hisszük, hogy a padlóra kerül, utána visszapattan. Ő egy kemény versenyző, szilárd karakter, és ez jobban fáj neki, mint bárki másnak. Eltökélt szándéka lesz, hogy visszatérjen, és megmutassa mindenkinek azt a formáját, amire tudjuk, hogy képes, és amit az idei év első négy versenyén megmutatott.”

perez-montreal-4

A mexikói sajtó által kőkemény kritikával illetett Perez értékelésében az időmérős nehézségekre is kitért: „Nagyon kemény volt ez a pár hétvége. Most összeszedjük magunkat, leszegjük a fejünket és tanulunk a hétvégéből.”

„Szombaton volt egy kis problémánk, ami megakadályozta, hogy sokkal előrébb kvalifikáljunk, de ezt legalább rögtön a kvalifikáció után megértettük, ami pozitívum. Nyilvánvalóan hosszú év áll előttünk, és biztos vagyok benne, hogy vissza fogunk térni a formánkhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: