DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
F1

Elszalasztott lehetőségnek érzi a futamot Russell

A Mercedes pilótája ugyan örül az F1-es Kanadai Nagydíjon szerzett dobogójának, de úgy érzi, a hibák nélkül akár Verstappent is elkaphatta volna a győzelemért.

George Russell vágott neki a pole-ból az esőben induló Formula-1-es Kanadai Nagydíjnak, és eleinte vezette is a versenyt a brit. Aztán viszont Lando Norris átlépte őt, majd Max Verstappen is megelőzte egy hibájának köszönhetően.

f1-russell-mercedes-montreal-2



A felszáradó pályán is kalandosan alakult a Mercedes-pilóta számára a folytatás, hiszen a második SC-fázis alatt frissebb közepes gumikra váltott, ami miatt ugyan pozíciót veszített, Oscar Piastri mögé került, akivel kőkemény csatát vívva ismét átvágta a sikánt. Ekkor Lewis Hamilton is elé került, Russell viszont visszaszerezte tőle a hajrában a dobogó alsó fokát.

„Egy elszalasztott lehetőségnek érződik, hogy őszinte legyek” – kezdte értékelését közvetlenül a leintés után a brit. „Nagyon gyorsak voltunk a verseny elején az intermediate gumikon, aztán nyilván Lando nagyon gyorsan átment rajtunk. Váltottunk slick gumikra, és elkövettem néhány hibát, miközben a határokat feszegettem.”

„Megfizettem ennek az árát, de így is az első dobogónk az évben. Tényleg igazán gyors autónk volt a hétvégén, és az, hogy visszatértünk a győzelemért zajló csatába, roppant szórakoztató volt. Erről szól igazán a Formula-1, ezért versenyzünk.”

f1-russell-mercedes-montreal-1

Arra a kérdésre, hogy a hibák nélkül elérhető lett volna-e a győzelem számára Montrealban, Russell így felelt: „Úgy gondolom, igen. Megvolt a tempónk. Max nagyon erős volt a verseny azon pontján, de amikor felraktuk a végén a közepes abroncsokat, tényleg nagyon gyorsak voltunk.”

„Az a hiba Oscarral, amikor próbáltam megelőzni őt és emiatt pozíciót veszítettem Lewisszal szemben, legalább a második helyembe került, és talán Maxot is elkaphattuk volna később. De elraktározzuk a pozitívumokat a hétvégéről: az első pódium és az első pole a szezonban, ez izgalmas a jövőre nézve.”

Magával a Piastri, majd a későbbi Hamilton elleni összecsapással nem volt problémája a Mercedes versenyzőjének: „Nagyon szoros volt Oscarral, aztán később Lewisszal is. Úgy gondolom, kemény és fair küzdelem volt. Rendkívül nehéz a dolgunk, amikor egyetlen száraz ív van, úgyhogy eltökéltnek kell lenned és bíznod a riválisaidban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: