DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 24. hétfő
F1

Ezért tartotta meg Tsunodát a VCARB

„Fenomenális” előrelépést mutatott be a Red Bull és a Honda közös neveltje, aki ráadásul roppant népszerű az F1-es rajongók körében is.

Néhány perccel ezelőtt az RB hivatalos közleményben hozta a világ tudtára, hogy Yuki Tsunoda 2025-ben is a kisebbik Red Bull-csapatnál versenyez majd, miután aktiválták a szerződésében szereplő opciót. A bejelentést tartalmazó közleményben az istálló két első embere, Laurent Mekies csapatfőnök és Peter Bayer vezérigazgató egyaránt méltatta a japán versenyzőt, és örömét fejezte ki maradása okán.

tsunoda-imola



„Érdeklődve figyeltem Yuki fejlődését, mielőtt visszatértem Faenzába, mely évről évre mély benyomást tett rám” – nyilatkozta Mekies, aki az idei évben bemutatott ugrását külön kiemelte: „Egyszerűen fenomenális, ahogy előrelépett idén, versenyről versenyre újra meglep minket. A kétségkívül meglévő természetes tempójához immár érett megközelítés társul, s ez a kombináció gyors és kiegyensúlyozott versenyzővé, valamint remek csapatjátékossá tette.”

A csapatfőnök kitért a folytatásra is: „Továbbra is próbáljuk egyre jobban megérteni mire van szüksége a mi részünkről, és fordítva, hogy Yuki és a csapat együtt fejlődhessen. Közösek az ambícióink, szóval több jó okunk is van rá, hogy együtt folytassuk ezt az utazást. Még sokat adhat nekünk”

vcarb-csapat

Peter Bayer vezérigazgató mindenekelőtt azt emelte ki, hogy a japán versenyző a Red Bull és a Honda közös neveltje: „Minden érintett remek munkát végzett, így érhette el a jelenlegi teljesítményszintjét. Ahogy mondani szokás, győztes csapaton ne változtass, így aztán örömmel erősíthetjük meg, hogy Yuki a jövőnk része.”

„A pályán és azon kívül is értéket jelent számunkra” – folytatta Bayer. „Közvetlen természetének köszönhetően világszerte népszerű, és izgatottan várjuk a közös folytatást.”

tsunoda-saudi-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: