DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 24. hétfő
F1

HIVATALOS: Tsunoda marad a VCARB-nál

A Kanadai Nagydíj időmérője előtt fél órával hivatalosan bejelentették: Yuki Tsunoda 2025-ben is a VCARB F1-es csapatát erősíti majd.

Rendhagyó időpontban, a harmadik szabadedzés és az időmérő között jelentették be, hogy az RB aktiválta a Yuki Tsunoda szerződésében szereplő opciót, így az idén élete szezonját futó japán versenyző 2025-ben is a faenzai istállót erősíti majd.

A közleményben az RB méltatta Tsunoda kiegyensúlyozottságát, technikai felkészültségét és azt a fejlődést, aminek köszönhetően az „üldözőboly” legjobbjaként a 10. helyen áll a bajnokságban. Nem is csoda, hogy kelendő portéka lett a pilótapiacon: többek között az Audi is számolt vele arra az esetre, ha nem sikerül magukhoz csábítani Carlos Sainzot, de szóba hozták az Alpine-nal és a Haasszal is.

tsunoda-2024-4



A minap még e csapatok érdeklődéséről – természetesen név nélkül – beszélő japán versenyző a közlemény értelmében nem maga döntött a sorsáról, az opció aktiválása ugyanis feltételezhetően nem tette lehetővé a távozását, éppúgy, ahogy az évekkel ezelőtt a csapattól elvágyódó Pierre Gaslyét sem annak idején.

Ha így is volt, annak Tsunoda természetesen nem adhatta jelét a közleményben, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ötödik szezonját kezdheti meg a csapatnál: „Nagyon örülök, hogy jövőre is a Visa Cash App RB-nél maradok, remek érzés, hogy a szezon ilyen korai szakaszában eldőlt a jövőm. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a Red Bullnál és a Hondánál, hogy fontos szerepet játszottak a karrieremben, és továbbra is így tesznek.”

tsunoda-2024-3

„A csapat előtt egy komoly fejlesztési projekt áll, és izgatott vagyok, hogy a részese lehetek” – folytatta Tsunoda. „Nagyszerű tudni, hogy mindenki értékeli a kemény munkát, amit beletettem, és hogy a csapat hisz benne, hogy segíteni tudom a további előrelépésekben. Már eddig is egyértelmű a fejlődésünk, ami arra motivál, hogy mindig a legjobbat nyújtsam, s így teszek a továbbiakban is.”

Végül Tsunoda a jövőbe tekintett: „Jelenleg a szezon hátralévő versenyeire koncentrálok, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem, folyamatosan együtt fejlődjek a csapattal, és megalapozzam a még jobb jövő évi teljesítményt.”

tsunoda-2024-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: