DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

„Inkább a versenyzésre koncentráljanak” – Jos Verstappen beszólt a Red Bullnak

A háromszoros F1-es világbajnok apja szerint vége a Red Bull domináns korszakának: úgy érzi, valamit tennie kell az energiaitalosoknak.

Kifejezetten gyenge hétvégét produkált a Formula-1-es Monacói Nagydíjon a Red Bull, miután Max Verstappen csak a hatodik lett az időmérőn és a futamon is, míg Sergio Perez már a Q1-ben, valamint az első körben kiesett.

Az energiaitalosok számára nem volt váratlan a küszködés, a címvédő holland már csütörtökön jelezte, hogy a nyomvonal és a rázókövek miatt eleve szenvedhetnek a hercegség utcáin.

f1-verstappen-redbull-monaco



Ráadásul a világbajnok elárulta, hogy valójában már 2022-ben is szembesültek ezzel a problémával, míg Helmut Marko, a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadójának szavai még egy fokkal aggasztóbbak, szerinte ugyanis a szimulátorban nem látták előre, hogy a kerékvetők ennyire gyenge pontot fognak jelenteni az RB20-as számára, azaz korrelációs problémák is fennállhatnak.

A Red Bull Monaco előtt már Miamiban és Imolában sem tűnt sebezhetetlennek, éppen ezért Verstappen apja, a maga is ex-F1-es Jos Verstappen a vasárnapi verseny után lépéseket sürgetett – sőt, a holland De Telegraaf hasábjain kifejezetten kemény kritikát fogalmazott meg a bikákkal szemben:

f1-jos-verstappen-monaco-marko-redbull

„Tényleg úgy fest most, hogy vége van annak a korszaknak, amikor a Red Bull domináns autóval rendelkezett. Talán elkezdhetnének inkább a versenyzésre és a közös kommunikációra koncentrálni más dolgok helyett…” – nyilatkozta idősebb Verstappen, vélhetően a Christian Horner csapatfőnök személye körül az előző hónapokban kialakult botrányra célozva, amely kapcsán korábban maga Jos Verstappen is a csapat esetleges széteséséről beszélt.

„Határozottan lesznek olyan versenyek, ahol a Red Bull újra jó formában lesz, de kíváncsian várom, hogy meglássam, hogyan fogják ezt megoldani. Valaminek tényleg történnie kell” – jelentette ki a korábbi pilóta.

„A Red Bullnak rá kell jönnie, honnan ered a probléma, mert világos, hogy az olyan csapatok, mint a Ferrari és a McLaren egyre közelebb kerülnek. Max még mindig képes volt elfedni ezt némileg, de a nagy különbség Sergio Perezzel egyre nyilvánvalóbbá válik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: