DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

„Következményei lesznek” Ocon akciójának

Feldühítette az Alpine csapatfőnökét Esteban Ocon akciója csapattársa ellen – a paddockban már pilótacseréről is lehetett hallani.

A Monacói Nagydíj első körében, másodpercekkel a piros zászló előtt Esteban Ocon egy reménytelen manővert próbált meg csapattársával szemben, amivel a falhoz kényszerítette Gaslyt, majd autója felpattant a másik Alpine kerekén, és olyan komoly sérülést szenvedett, hogy nem tudott odaállni az új rajthoz. 

Bruno Famin csapatfőnök a francia Canal Plus kamerája előtt meglehetősen indulatosan nyilatkozott: „Pontosan ez az, amit nem akarunk látni, le fogjuk vonjuk a következtetéseket” – mondta, és hozzátette, hogy gyorsan fognak dönteni a következményekről.

l-ocon



A francia versenyző a manőverért időbüntetést kapott, melyet öthelyes rajtbüntetéssé alakítanak a következő versenyre, melyen rajthoz áll – azonban az jó kérdés, melyik lesz ez a verseny, ugyanis a paddockban az a felvetés is szárnyra kapott, hogy a csapattól elvágyódó versenyzőt legalábbis átmenetileg lecserélnék Jack Doohanre.

Ocon mindenesetre a közösségi médiában elismerte felelősségét: „Az incidens az én hibám volt, a rés túl kicsinek bizonyult. Elnézést kérek a csapattól, remélem, meglesz a megérdemelt pontszerzés ma” – írta a francia a közösségi médiában.

gasly-alpine-monaco

A pontszerzés végül valóban összejött Gaslynak, aki a verseny után szintén kifejtette véleményét a történtekről: „Csalódott vagyok, mert ennek nem kellett volna megtörténnie. Nem engedhetjük meg magunknak ezt a viselkedést.”

 

„Egyértelmű utasítást kaptunk a verseny előtt, amit nem tartott be. A csapattársaddal szemben sosem vállalhatsz akkora kockázatot, hogy azzal mindketten kieshessetek. Biztos vagyok benne, hogy át fogjuk beszélni, de ilyen nem történhet még egyszer” – nyilatkozta az idei első pontját szerző Gasly.

alpine-monaco

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: