DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Újra kell gondolnunk az elvárásainkat magunkkal szemben” – Stella

A McLaren csapatfőnöke szerint ki kell deríteniük a remek teljesítmény okát – pilótái dicsérése mellett azt is elárulta, hogy Miamiban újabb fejlesztések kerülnek az autóra.

Egyre biztosabb a McLaren harmadik helye a konstruktőri bajnokságban – a Ferrarinak 55 pontos előnye van a wokingi alakulattal szemben, míg a Mercedes 44 egységgel áll a negyedik helyen a Kínai Nagydíjat követően. Lando Norris második helyezése és Oscar Piastri nyolcadik pozíciója – melyet sérült autóval szerzett – Andrea Stella szerint arra ad okot, hogy átértékeljék a saját teljesítményüket és az erősorrendben elfoglalt pozíciójukat.

„Azt mondtuk eddig, hogy nehéz hétvégénk lesz – egyértelműen újra kell gondolnunk, mik is az elvárásaink magunkkal szemben” – fogalmazott a csapatfőnök a leintést követően. „Viccet félretéve, remek hétvégét teljesítettünk, változó időjárási körülmények között is jól tudtunk szerepelni: például, a sprintszétlövés pole-pozícióját az esőben szereztük, valamint a száraz időmérőn is kiemelkedő helyezést értünk el. Arra számítottunk, hogy a verseny nehezebb lesz nekünk, hiszen a sprintfutam alapján sokkal erősebb gumikopást vártunk, illetve úgy gondoltuk, hogy a Ferrarik előbb-utóbb meg fognak előzni minket.”„Azonban ez legnagyobb meglepetésünkre nem így történt – talán a hideg időjárás segített, de az autó is remekül volt beállítva. Néhány változtatás, melyet a sprintfutam után módosítottunk, segített, illetve Lando briliánsan vezetett ma. Oscart is szeretném kiemelni, hiszen megsérült az autója, ami jelentős teljesítménycsökkenést eredményezett – mégis sok pontot szerzett a csapatnak. Összességében egy nagyon pozitív napot zártunk, gratulálok a pilótáinknak.”

Fejlesztés Miamira és egy sérült autó

Stella szerint Piastri sérült autója nem lesz kihatással a következő futamon az ausztrál teljesítményére – azt is elárulta, hogy erre a nagydíjra újabb fejlesztésekkel érkeznek: „Csak az autó egy részét érinti, meglátjuk, mit tudunk tenni vele – de bármelyik alkatrész lecserélhető.”

„Miamira ez nem fog problémát okozni, sőt, erre a helyszínre új fejlesztésekkel fogunk érkezni. Remélhetőleg még előrébb tudunk ezeknek a segítségével lépni, és megtartani ezt a remek helyezést, amit most Kínában értünk el.”

Mikor láthatunk Norris-győzelmet?

Egyre égetőbb kérdés a wokingi alakulatnál, hogy rangidős pilótájuk mikor léphet fel a dobogó legfelső fokára – Stella szerint minél hamarabb igyekeznek olyan autót biztosítani Norris számára, mellyel megvalósítható a győzelem.

„Még közelebb került hozzá. Már nem is tudom, hányszor végzett Lando a második helyen – talán nyolcszor. Ideje, hogy végre a pódium legfelső fokán ünnepelhessen, hiszen abszolút megérdemli. Elképesztően tehetséges, és mint már sokszor említettem, nagyban segíti a McLarent abban, hogy olyan autónk legyen, amellyel képesek vagyunk az élen harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: