DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Rajtavesztett, de Alonso élvezte a csatát

Ő járt rosszabbul, hiszen ki kellett állnia, de a kétszeres F1-es világbajnok szórakoztatónak találta a sanghaji sprintet és a Sainzcal vívott csatát, amit vizsgáltak is a felügyelők.

Fernando Alonso eleinte a második helyen haladt a Formula-1-es Kínai Nagydíj sprintfutamán, majd miután Max Verstappen megelőzte, utána is sokáig őrizte a harmadik pozíciót, miközben maga mögött tartotta a Carlos Sainz vezette bolyt.

A hajrához közeledve aztán Sainz támadást indított az Aston Martin versenyzője ellen, több kanyaron át csatáztak, a 7-esben pedig össze is koccantak. Alonso egy merész visszatámadása után aztán Sergio Perez mindkettejüket megelőzte, a kontakt miatt ráadásul a kétszeres F1-es világbajnok kiállni kényszerült, míg Sainz végül ötödikként futott be, miután ferraris kollégája, Charles Leclerc is megelőzte.

f1-alonso-sainz-perez



A 7-es kanyarban történteket a felügyelők is vizsgálják, mindkét spanyol pilótát beidézték magukhoz. Ítélet jelen sorok írásakor még nincs, Alonso pedig még a felügyelők döntéshozatala előtt a spanyol DAZN kamerái előtt arról beszélt, hogy a visszatámadásnál csak ugyanazt tette Sainzcal, amit ferraris honfitársa vele, csak ő előtte feladta a versenyívet a csata közben:

„Carlosszal egymás mellett haladtunk a 7-es kanyarban, aztán a 8-asban próbáltam kívül menni, de nem hagyott helyet nekem, így feladtam a versenyívet. Aztán megpróbáltam ugyanezt csinálni vele a 9-es kanyarban. Én feladtam az ívet a 8-asban, ő nem tette meg ezt a 9-esben. Én jöttem ki ebből rosszabbul, hiszen ki kellett állnom, de csak két pontot veszítettem, szóval nem fáj annyira. Szórakoztató csata volt, szóval részemről rendben van.”

f1-alonso-aston-sanghaj_1

A 42 éves pilóta egyébként szórakoztatónak találta a sanghaji sprintet: „Élveztem a versenyt. Miután feljöttem a második helyre, azt gondoltam, gyorsan fogjuk veszíteni a pozíciókat, de egy darabig ott tudtunk maradni. Többet akartunk kipréselni a gumikból, mint kellett volna, mivel a tempónk fölött autóztunk, a maximumig nyomtam, így a végén már nem volt tapadása az abroncsoknak.”

„Nehéz volt magam mögött tartani a bolyt, de a végén megelőztek volna, szóval valójában valahol a hetedik hely környékén végeztem volna. Összességében szórakoztató futam volt, és remélem, így tudjuk folytatni majd a hétvége további részében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: