DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Alonso nem tudta, érdemes-e befejezni a kört

A harmadik helyről rajtolhat az F1-es Kínai Nagydíjon Fernando Alonso a második sort érő köre elején rontott, így nem is tudta, érdemes-e egyáltalán tovább nyomni a gázt.

Az esős sprintidőmérő után a száraz kvalifikáción is remekelt Fernando Alonso, hiszen a Red Bull üldözői közül a legjobb eredményt elérve harmadikként zárta az F1-es Kínai Nagydíj időmérőjét, mindezt néhány órával a balul sikerült, kieséssel és büntetéssel záródó sprint után.

alonso-china-1Alonso első Q3-as körében remek első szektort futott, a másodikban viszont belehibázott a célegyenes végi csigakanyarba, így az is felmerült benne, hogy nem is érdemes folytatni a kört – legalábbis ezt mondta az időmérő végi nyilatkozatokat készítő Ho-Pin Tungnak:

„Az első szektorban az első két kanyarban megingott az autó, majdnem el is vesztettem az irányítást. Ekkor azt mondtam magamnak, hogy akkor most továbbmegyek, vagy félbeszakítom a kört” – mondta a spanyol, aki enélkül a hiba nélkül az első sorba is odaérhetett volna Verstappen mellé.

alonso-china-2

„Két tizedet buktam ebben a két kanyarban, de nem adtuk fel, végignyomtam az egész kört, és végül jó lett a köridő” – folytatta Alonso, aki azt is kiemelte, hogy kihasználták az új sprintformátum adta lehetőségeket, a parc fermé ideiglenes feloldását:

„Az autó fejlődött a sprint óta, módosítottunk a beállításokon, most lássuk, a szerzett pontokon is meglátszik-e majd. Rettenetesen boldog vagyok, és büszke a csapatra. Nem adjuk fel, és bár még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, tovább fogjuk nyomni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: