DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Közelebb leszünk a Red Bullhoz” – Leclerc

A Ferrari pilótája úgy érzi, kedvezőbb pálya számukra a sanghaji, mint a suzukai volt. A monacói szerint Sainz eddig jobb munkát végzett, de nem aggódik a formája miatt.

A 2024-es Formula-1-es szezon eddigi négy fordulója során egyértelműen a Ferrari volt a második erő a Red Bull mögött, sőt Ausztráliában Max Verstappen műszaki hibás kiesése okán kettős győzelmet is tudtak aratni.

Amikor Charles Leclerc-t arról kérdezték a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy az eddigi eredmények alapján magabiztosabban érkezik-e meg a Scuderia Sanghajba, mint két hete Suzukába, így felelt a monacói: „Úgy gondolom, az önbizalomszintünk nagyjából stabil a szezon kezdete óta. Papíron ez egy olyan pálya, ahol elvileg kicsit erősebbek lehetünk, mint voltunk Suzukában, de ugyanúgy állunk hozzá.”

f1-leclerc-ferrari-suzuka-1_2



„Továbbra is úgy vélem, hogy a Red Bull lesz előnyben ezen a hétvégén, nekünk pedig csak magunkra kell koncentrálnunk, mert láthattuk Suzukában főleg az időmérőn, hogy ha nem végzünk jó munkát, akkor a negyedik helyről a nyolcadikra csúszhatunk vissza. Úgyhogy rendkívül fontos lesz, főleg azáltal, hogy a sprinthétvége miatt két időmérőnk lesz, hogy kihozzuk a maximumot az autóból mindkét kvalifikáción, aztán pedig a versenyen szerintem elég erősek vagyunk idén.”

Leclerc azt is elárulta, hogy érzése szerint Kínában közelebb lehetnek a Red Bullhoz, mint két hete voltak Japánban: „Úgy vélem, a futamon közelebb leszünk, igen. De meglátjuk. Nagyon régóta nem versenyeztünk itt, és azt hiszem, a pályát lefestették vagy történt vele valami furcsa, szóval meglátjuk, hogyan viselkedik így az autónk, és mik a fő korlátok a versenyen. De papíron közelebb kell lennünk hozzájuk, igen.”

 

Sainz jobban alkalmazkodott az idei F1-es Ferrarihoz?

A vörösöknél egyelőre egyértelműen Carlos Sainz nyújtja a jobb teljesítményt 2024-ben, mindhárom közös futamukon a spanyol végzett előrébb Leclerc-nél. A monacói meg is kapta a kérdést, hogy szerinte az évad végén távozó kollégája jobban alkalmazkodott-e az SF-24-eshez, mint ő, mire a pilóta ismét az időmérős gumielőkészítési problémáit hozta szóba:

f1-leclerc-ferrari-suzuka-2_1

„Nem, szerintem egyszerűen csak jobb munkát végez. Úgy gondolom, Bahreint nehéz összehasonlítani, mert nekem problémáim voltak, de azt leszámítva erős hétvégét teljesítettem ott. Az előző két versenyen egyszerűen csak erősebb volt nálam.”

„Úgyhogy most rajtam áll, hogy dolgozzak ezen, különösen az időmérős tempómon, ami általában az erősségemnek számít, de most küszködtem azzal, hogy összerakjam a köröket. Nagyon vékony a határvonal aközött, hogy jól sikerüljön vagy teljesen félremenjen a bokszból kivezető kör, amikor a megfelelő tartományba kell hoznunk a gumikat. És egyelőre jobban szenvedtem ezzel, mint Carlos.”

„Nagyon magas szinten vezet, ami szerintem nagyszerű a csapat számára és nekem is. Nagyon sokat dolgoztam ezen, és általában ilyen esetekben magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy elég gyorsan tudok javulni az adott területen. Úgyhogy nem aggódom, de nyilván ezt meg kell mutatnom a pályán is, kezdve a holnapi időmérővel” – jelentette ki Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: