DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Nem hibáztatom” – Verstappen a Formulának a főszerelője távozásáról

Lee Stevenson hosszú évek után hagyta ott a Red Bull F1-es csapatát: a címvédő lapunk kérdésére válaszolva azt is megerősítette, hol kapott lehetőséget volt főszerelője.

Mint arról mi is írtunk múlt héten, a közösségi oldalán jelentette be Lee Stevenson, hogy csaknem két évtizedes munka után elhagyja a Red Bull Formula-1-es alakulatát. Stevenson az utóbbi időszakban Max Verstappen mellett dolgozott vezető szerelőként.

Éppen ezért az Autósport és Formula Magazin arra volt kíváncsi, hogy milyennek értékeli a holland pilóta a főszerelő munkáját – Mészáros Sándor e-mailben feltett kérdésére pedig a Japán Nagydíj pole-pozíciójának megszerzése után, az FIA sajtótájékoztatón válaszolt a regnáló világbajnok:

f1-verstappen-stevenson



„Nagyon jó kapcsolatom volt Lee-vel azóta, hogy versenyezni kezdtem a Red Bullnál 2016-tól kezdődően. Ő volt az első számú szerelőm 2020 végéig, ha nem tévedek. Rég volt már, volt néhány jó évünk közösen” – elevenítette fel Verstappen. „Aztán váltott egy kicsit más szerepkörbe: azt hiszem, eleinte főként a gyárban volt a központja, aztán visszatért a pályára, és megosztva dolgozott vezető szerelőként.”

A címvédő ezt követően azt is megerősítette, ami eddig csak sajtóértesülés formájában látott napvilágot, miszerint Stevenson ahhoz a Sauberhez igazolt mostantól, amely 2026-tól az Audi gyári csapatává alakul át az F1-ben. Verstappen abszolút megérti a szakember döntését:

„Aztán pedig kapott egy remek lehetőséget a Saubernél, én pedig nem hibáztatom, hogy ki akart próbálni valami újat. Továbbra is jó barátok vagyunk, sok nagyszerű pillanatunk volt együtt. És igen, az életben olykor kapsz lehetőségeket, amivel talán kissé kimozdulsz a komfortzónádból: ha kipróbálsz valami újat, még mindig visszatérhetsz. Úgyhogy minden jó.”

Stevenson távozásának híréről a Pitwall hét eleji adásában is beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: