DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Senki sem nagyobb a csapatnál” – Horner tagadja a belső harcokat

Fontos Marko és Verstappen személye is, de mindenkinek megvan a maga feladata a csapatnál, amelynek működtetésért ő felel – így reagált a friss fejleményekre a Red Bull F1-es vezére.

Újabb fordulatokat hozott a Red Bullon belüli ügyeket illetően a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje. Pénteken maga Helmut Marko beszélt arról az ORF-nek adott interjúban, hogy felfüggeszthetik őt. Szombaton aztán találkozott az energiaitalos vállalat osztrák vezérigazgatójával, Oliver Mintzlaff-fal, a megbeszélés után pedig az F1-es sportszakmai tanácsadó jelezte: maradni fog, nincs jogi alapja a felfüggesztését akaróknak.

A friss fejleményekre a Red Bull újabb kettős diadalát hozó dzsiddai futamot követően reagált Christian Horner csapatvezető is. Amikor a Sky Sports F1 rákérdezett, hogy a több hete húzódó ügy valójában hatalmi harc-e az F1-es istálló irányításáért, Horner így felelt:

f1-horner-redbull-dzsidda-1



„Nem. Nyilvánvalóan sok mindent mondtak erről, de egy csapat vagyunk. Senki sem nagyobb a csapatnál. Ez a csapat több mint 1400 főből áll. Mindenkinek megvan a saját szerepe. Igaz ez a struktúra legaljától a legtetejéig, és ha nem teljesítenének, nem tudnánk ilyen produkciót nyújtani. Sajnos sok találgatást hallottunk ezen a hétvégén, de mi nagyon is a pályára koncentrálunk.”

 

Mi a helyzet a Verstappennek megszólalásaival?

Marko mellett több interjúban is látványosan kiállt a háromszoros világbajnok Max Verstappen a pénteki kvalifikációt követően. Horner erről így nyilatkozott szombat este Dzsiddában:

„Először is, Helmut a Red Bull GmbH tanácsadója, szóval bármilyen megbeszélés is zajlott, az az anyavállalat és közte történt, nem a csapattal. Max is fontos és értékes tagja a csapatunknak, csodálatos versenyző, de mindenkinek megvan a saját szerepe ebben a csapatban.”

f1-horner-verstappen-redbull_1

„Egy csapat vagyunk, és egyetlen személy sem nagyobb a csapatnál. Csak így érhetünk el ilyen eredményeket. Ez egy hihetetlen erős alakulat, amelyben van erő és mélység, ezért érünk el ilyen eredményeket.”

„Nyilván voltak odadörrenések. Tisztában vagyok az elhangzottakkal, de Max fontos része a csapatnak. Ő a versenyzőnk, és remek munkát végez. Csapatfőnökként és vezérigazgatóként én vagyok a felelős az istálló működtetéséért. Mindenkinek el kell végeznie a maga feladatát. Max és mindenki más is teszi a saját dolgát.”

Amikor felhozták Hornernek, hogy Verstappen apja, Jos ma ismét arról beszélt, hogy nem tesz jót a gárdának, ha marad csapatvezető, az 50 éves szakvezető újfent a csapat fontosságát hangsúlyozta, hozzátéve, hogy mindenkinek érdeke az egység és a jó teljesítmény.

„Kilenc másik gárda akarja ezt csinálni, mint mi. Nem olyan egyszerű ez. Csak úgy lehet megtenni, ha az egész vállalatban megvan a szellemiség, a kultúra és az eltökéltség” – fogalmazott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: