DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Marko: Maradok, bárki szeretné a távozásomat, nincs jogi alapja

Megbeszélést folytatott dr. Helmut Marko és Oliver Mintzlaff, amelynek végén úgy döntöttek, hogy nincs jogi alapja az osztrák eltávolításának.

A pénteki nap nagy híre volt dr. Helmut Marko mondata, aki azt állította, hogy számításai szerint a következő napokban felfüggesztheti őt a Red Bull – sajtóértesülések szerint Christian Horner és a thai többségi tulajdonos, Chalerm Yoovidhya döntött volna így, mert úgy tudják, hogy Marko információkat szivárogtatott ki a sajtónak.

Ezt az információt bizonyos újságírók tagadták, Marko kiállása után pedig Max Verstappen két interjúban is nagyon egyértelműen jelezte péntek este, hogy ha Markónak mennie kell, akkor ő is mehet, mert nem tudja elképzelni a Red Bullt az osztrák nélkül.

Marko ma személyesen találkozott a Red Bull GmbH vezérigazgatójával, Oliver Mintzlaff-fal, akivel eredményes megbeszélést folytatott, és ezt követően arról beszélt a Sky Sportsnak, hogy marad a pozíciójában.

„Volt egy megbeszélésünk, és úgy döntöttünk, hogy pletykák terjedtek el, de nincs jogi alapjuk. Nem leszek felfüggesztve, ha valakinek ez a vágya, vagy az ötlete, nem volt jogi alapja” – mondta Marko.

ad8198ba-e7e4-42d1-8922-a28b4d592d2b



„Szerintem a célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot Maxszal negyedjére, és ennek érdekében mindannyiunknak együtt kell dolgoznunk.”

Mintzlaff egyébként annyit tett hozzá, hogy valóban jó megbeszélést folytattak Markóval, és Verstappen maradására is igennel válaszolt, hozzátéve, hogy a hollandnak szerződése van.

Marko és Mintzlaff egyébként együtt érkezett meg a paddockba ma délután, és helyszíni  tudósítónk, Mészáros Sándor is beszélt velük, de Mintzlaff nem kívánt hivatalosan nyilatkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: