DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A második sor nem természetes – Alonso

A kétszeres világbajnok elégedett, sőt, nem gondolja, hogy valós helyét foglalja el a rajtrácson. A spanyol a Hamiltonról vett szélárnyékról is beszélt.

Fernando Alonso negyedikként zárt a szaúdi időmérőn, csupán fél tizeddel az ismét második helyről induló Charles Leclerc mögött. Az Aston-pilóta számára tehát nagyon közel volt az első sor, de a Formula.hu jelenlétében elmondta, hogy nem csalódott emiatt:

„Még mindig meglepő, hogy milyen jó az autó egy körön, ez nem természetes, hogy a második sorban legyünk. Láttuk Bahreinben, hogy jók voltunk a szabadedzéseken, az időmérőn, de a versenyen visszaestünk a természetes helyünkre: az ötödik leggyorsabb csapat” – magyarázta a spanyol. „Ma ugyanez a történet. Nagyon versenyképesek vagyunk egy körön, az autó jól reagál, de még mindig aggódunk a holnap miatt.”



Alonso az utolsó körét Lewis Hamilton szélárnyékában kezdte meg, hiszen az utolsó kanyarban elengedte az éppen körét befejező britet. A kétszeres világbajnok szerint ugyan hozott egy tizedet a célegyenesben ezzel a „trükkel”, azonban az első két kanyarban elvesztett másfelet, mert az elengedés miatt túl hidegek lettek a gumik.

„Bahreinben egyértelműen gyorsabbak voltunk egy körön, mint versenytempóban. Itt úgy tűnik, hogy egy kicsit gyorsultunk, de ez egy idei trendnek látszik, hogy lassabbak vagyunk hosszabb távon. Egy picit állítottunk az autón, holnapra meglesz a válasz. Legyen jobb versenyünk, mint Bahreinben” – összegzett Alonso.

Újabb fiatal a mezőnyben

A kétszeres világbajnokot gyakran hasonlították össze Oscar Piastrival a tavalyi év során, mint a mezőny legidősebb és legfiatalabb pilótáját. A hétvégén a Ferrariban bemutatkozó Oliver Bearman még a McLaren-versenyzőnél is négy évvel fiatalabb, így még nagyobb a különbség közte és a 42 éves Alonso között.

A beugró Bearman abban az évben született, amikor a spanyol első világbajnoki címét szerezte, erről pedig őt is megkérdezték az időmérő után: „Csodás, nem?” – kezdte élcelődve Alonso. „Ez egy szép dolog. Jó versenyző, nagyon tehetséges. Nem ez a legegyszerűbb pálya a bemutatkozásra, de fantasztikusan vezetett ma, a legjobbakat kívánom neki és gyors felépülést Carlosnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: