DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Bearman: A futam befejezése az elsődleges cél

A váratlanul debütáló Oliver Bearman elárulta: belehibázott a Q2-es körébe, de így sincs oka panaszkodni, hiszen remek lehetőséget kapott a Ferraritól a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

A tizenegyedik helyre kvalifikálta magát Oliver Bearman, miután a vakbélgyulladással kórházba szállított Carlos Sainz Ferrariját vezethette a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén. A fiatal brit mindössze három századmásodperccel maradt el Hamilton Q2-es idejétől, amely a továbbjutást jelentette volna számára.

A kvalifikációt követően Bearman megosztotta, hogyan értesült a váratlan debütálásról: „Úgy keltem fel ma reggel, hogy az F2-es futamomra koncentráltam. A tizedik helyről indultam volna – ennek a maximalizálásán gondolkoztam. Azután letisztázódott, hogy az F1-es autót kell vezetnem, ami egy remek lehetőség számomra. Természetesen minél gyorsabb felépülést kívánok Carlosnak.”



„Azonban ez tényleg egy elképesztő pillanat és lehetőség nekem, készen állok a legtöbbet kihozni belőle. Kicsit csalódott vagyok az időmérő eredménye miatt, de összességében nincs okom panaszkodni” – fogalmazott a brit.

Bearman elmondása szerint a Q2-ben első nekifutásra hibázott, így másodjára kellett erős köridőt teljesítenie – az optimálisnál használtabb állapotú abroncsokon: „Nagyon szoros időmérő volt. Az első gyorskörömön hibáztam, így a másodikra kellett jobban fókuszálnom, azonban ekkor már nem olyan jó a tapadás. Én rontottam el, ezért vállalom a felelősséget.”

A szombati futammal kapcsolatos elvárásait így összegezte: „Szeretnék célba érni, ha pontot is sikerülne szereznem, az csak bónusz lenne. Az első futamom lesz, így a tapasztalatszerzés a fő cél – nincsenek nagy elvárásaim egy ilyen bonyolult pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: