DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Schumacher: Lezáratlan marad az ügy, amíg valaki le nem mond

Ralf Schumacher szerint csak bocsánatkéréssel, vagy lemondással lehet pontot tenni a Horner-ügy végére – azonban Dr. Helmut Marko hangsúlyozta: a csapat összetartásán nem változtattak a vádak.

Szerdán tisztázódni látszott a Christian Horner körül kialakult botrány, ám a csütörtöki napon névtelenül elküldött levél újra felkavarta az állóvizet a Red Bull csapatfőnöke körül. Ennek következtében Horner az FIA elnökével, Mohammed ben Sulayemmel is zárt ajtók mögötti beszélgetést folytatott – erről Ben Sulayem röviden nyilatkozott.

Dr. Helmut Marko szintén szűkszavúan nyilatkozott a témában – a Sky Sports kamerái előtt annyit árult el, hogy továbbra is a versenyzésre helyezik a hangsúlyt: „Nem kellemes a helyzetünk, de magára a sport részére koncentráltunk az egésznek – ez remekül működött.”



„A Bahreini Nagydíjon láthattuk, milyen csodálatos teljesítményt nyújtott a csapat. A stratégia, a kiállások – minden nagyszerűen összeállt. A csapatunk ereje és összetartása érintetlen maradt.”  

Ekkora botrányból nincs kiút?

Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen egyetlen megoldást tart helyesnek a csapat nevének tisztázására: Christian Horner lemondását. Ralf Schumacher egykori Formula-1-es pilóta szintén hasonló végkimenetelt jósol az ügynek:

„Ez még mindig átmeneti fázisban van, a probléma nem ért véget. Amíg nincs minden tisztázva és valaki bocsánatot nem kér, vagy le nem mond a pozíciójáról, nem is lesz lezárva. Túl sok teret igényelt magának ez az ügy a héten – túl sokat. A márka így is hatalmas méretű sérülést szenvedett el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: