DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Ez káros az F1-nek” – az FIA elnöke a Horner-ügyről

Az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem is ott van az F1-es Bahreini Nagydíj helyszínén, de jobban szeretne a szezonrajttal foglalkozni.

Mohammed ben Sulayem is károsnak tartja a továbbra is központinak számító Horner-ügyet – az FIA elnöke pénteken megérkezett az F1-es Bahreini Nagydíj helyszínére, ahol többekkel tárgyalt és beszélt, többek között magát Christian Hornert is félrehívta egy egyeztetésre.

Ahogy arról Mészáros Sándor, a Formula.hu helyszínen dolgozó tudósítója beszámolt: a paddockban jelenleg kisebb az érdeklődés a pályán zajló események, mint a Horner-ügy fejleményei iránt.

Helyszíni videós összegzésünk ezen a linken tekinthető meg!

Ben Sulayem pár mondatot a sajtónak is mondott a témában:

f1-horner-bensulayem-bahrein



„Ez kárt okoz a sportnak, emberi szinten káros” – mondta a Financial Times kérdésére.

„Most kezdődik a szezon és az F1 nagyon népszerűvé válik. Az idény rajtját kellene élveznünk, nézzük a versengést. Miért árnyékoljuk be negativitással?” – tette fel a kérdést az FIA elnöke.

Max Verstappen, a Red Bull világbajnoka úgy fogalmazott, hogy Horner teljességgel elkötelezett a csapat teljesítményével kapcsolatban, de nyilván valamelyest elvonja a figyelmét ez az ügy – ezzel együtt ők mindannyian az autó és a csapat teljesítményére, az eredményre koncentrálnak, ezzel foglalkoznak ezen a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: