DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„A többiek már feltekerték a motort” – Verstappen

Nem aggódik a regnáló F1-es világbajnok a bahreini edzéseken elért hatodik helye és fél másodperces hátránya miatt. Perez csak nevetett a nagy Red Bull-előnyt jóslókon.

A teszteken alapján arra számíthattunk, hogy nagy fölényben lesz a Red Bull és főleg Max Verstappen Bahreinben, ez azonban a csütörtöki szabadedzéseken nem rajzolódott ki. A körülmények és a gumihasználat szempontjából is relevánsabb második tréningen a holland csupán a hatodik időt autózta, hátránya ráadásul közel fél másodperc volt Lewis Hamilton Mercedesével szemben.

A Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor hűtötte a kedélyeket: szerinte továbbra is az ő autójuk a legjobb a versenyen, s a szél nehezíthette meg a dolgukat csütörtökön. Maga Verstappen sem aggódta túl az eredményt, a címvédő úgy érzi, a riválisaik már jobban beleadhattak mindent a szabadedzéseken:

f1-verstappen-redbull-bahrein-day1



„Úgy gondolom, nem volt ez annyira rossz, szerintem csak annyiról van szó, hogy elég szoros a helyzet. Talán néhányan körülöttünk már kicsit feltekerték a motort a végsebesség szempontjából, de mi csak magunkra koncentrálunk” – nyilatkozta az F1.com kamerái előtt Verstappen.

„Ma volt néhány problémánk az egyensúllyal az autó elejétől a hátuljáig, de semmi nagy. Csak meg kell találnunk a megfelelő tartományt, különösen ennél a durva aszfaltnál: ha megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt, az sok időt jelent, és erre igyekszünk koncentrálni a következő nap során.”

„De úgy gondolom, rendkívül szoros lesz a harc az időmérőn, ami nagyon jó. A hosszú etappal már elégedettebb voltam, de van még néhány dolog, amit jobban csinálhatunk.”

 

Perez nevetett a nagy Red Bull-előnyt jóslókon

A csapattárs Sergio Perez mindössze a tizedik pozíciót kaparintotta meg a csütörtök esti tréningen, de a mexikói sem aggodalmaskodik, hanem bízik az RB20-as versenytempójában:

f1-perez-redbull-bahrein-day1

„Igazából olyan volt, mint amire számítottunk, Bahrein mindig nehéz. Az elsőről a második szabadedzésre fordulva kiismerni a pályát, aztán az időmérőre koncentrálni, ami a kulcsa lesz a versenyhétvégénknek.”

„Sok dolgot felfedeztünk az autóval kapcsolatban, amire nem volt lehetőségünk a teszten, szóval összességében jó volt. A jó hír, hogy bármit csinálunk a gyorskörös próbálkozások során, az úgy tűnik, a hosszú etapokon is segít. Csak az az egyetlen célunk, hogy egy kiegyensúlyozott autónk legyen, s az a futamon és az időmérőn is jobb lesz.”

Perez megjegyezte: szerinte sokkal szorosabb a mezőny, mint azt egyesek gondolták a múlt heti teszt alapján. „Sokan arról beszéltek, hogy egy másodperces előnyben vagyunk. Én csak nevettem rajtuk, mert tudom, hogy ennél sokkal szorosabb a helyzet. Más csapatok is roppant versenyképesnek tűnnek, és rendkívül kiélezett lesz a harc az időmérőn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: