DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A szél miatt eshetett vissza a Red Bull?

Dr. Helmut Marko nem aggódik: szerinte még mindig a Red Bullé a legjobb autó, főleg a versenytempó terén. A Mercedesre is kitért.

Meglepő módon nem a Red Bull zárta az élen a mai napot Bahreinben, hiszen Max Verstappen csak a hatodik helyre hozta be az RB20-ast, és nem is volt vele teljesen elégedett a két szabadedzés során.

Dr. Helmut Marko, az istálló tanácsadója viszont továbbra is magabiztos, és kissé megnyugtatta a kedélyeket:

„A hosszabb etap nagyon jó volt, de természetesen a hőmérsékletek öt-hat Celsius-fokkal alacsonyabbak voltak, mint a teszten. A szabadedzések nem voltak olyan nyugodtak, mint a téli teszt, de még mindig magabiztosak vagyunk. A sebességváltás egy kicsit feszes, bár ez egy megszokott panasz Maxtól” – utalt Verstappen váltóra való panaszkodására Marko.

f1-redbull-verstappen-bahrain



„Nem hiszem, hogy hátrányban lennénk. Nem hiszem, hogy a Mercedes köridejei teljességgel mérvadóak. A Ferrari nagyon erős lesz a futamon és az időmérőn, de szerintem versenytempó terén még mindig mi vagyunk a leggyorsabbak” – tette hozzá.

„Az a kérdés, hogy mi érzékenyebben vagyunk-e a szélre most, hogy nagyon hatékony aerodinamikájú autónk van. Most több volt a szél. De a hogy mondtam, hat fokkal hidegebb volt, szél is volt, ehhez kellett alkalmazkodni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: