DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„A garázsunk helyzete ellenünk dolgozott” – Ferrari

Frederic Vasseur és Carlos Sainz szerint is arra fizettek rá, hogy nem tudtak elég jó pozíciót fogna a bokszutca végi sorban – Charles Leclerc ennek ellenére lett második.

A Q3 elején már igencsak fenyegetően közelített a vihar a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíj pénteki időmérő edzésén, ezért a pilóták igyekeztek már a zöld jelzés előtt hamar kiállni a bokszutca végére, hogy minél előbb teljesíteni tudják a gyorskörüket, amelyből mint kiderült, tényleg mindenkinek csak egy állt a rendelkezésére a megérkező eső és szélvihar miatt.

f1-sainz-ferrari-brazil-2



A trükkös körülmények közepette a Ferrari egy második és egy nyolcadik helyet kaparintott meg – igaz, Carlos Sainz utólag előreléphet majd egy pozíciót a rajtrácson, köszönhetően George Russell feltartás miatti büntetésének.

A spanyol úgy érzi, gyakorlatilag már a bokszutcában eldőlt a rajtsorrend: „Nyolcadik voltam a sorban és a nyolcadik helyre is kvalifikáltam. Akik a sorban a kilencedik és tizedik helyet foglalták el, mögöttem is végeztek. Szóval egyértelmű volt, hogy minél később mentél ki, annál lassabb volt a pálya, így ez nem volt ideális.”

 

A tavalyi F1-es konstruktőri helyezés babrált ki a Ferrarival

Frederic Vasseur, a Scuderia csapatvezetője szerint eleve hátrányos helyzetben voltak azzal, hogy mivel a bokszutcában a csapatok között az előző évi konstruktőri világbajnoki sorrend alapján osztják ki a garázsokat, a maranellóiak a második legtávolabb kaptak helyet a bokszutca kijáratától, hiszen 2022-ben másodikak lettek a Red Bull mögött.

f1-sainz-ferrari-brazil-1

„A garázsunk elhelyezkedése a bokszutcában ellenünk dolgozott a Q3-ban, mivel egy egész sornyi autót találtunk magunk előtt, ez pedig megnehezítette a pilótáink életét, amikor a gumihőmérsékleteket kellett menedzselniük” – magyarázta Vasseur a RaceFans.net szakportál hasábjain.

Mindezek fényében különösképp megsüvegelendő a csapatfőnök szerint Charles Leclerc második rajthelye, amelyet úgy szerzett a monacói, hogy a romló körülmények miatt kis híján a bokszba hajtott a gyorsköre végén:

„Mindenkinek csak egy köre volt, de Charles remekül menedzselte az autóját, és sikerült szereznie egy első soros rajthelyet. A tény, hogy a célvonal átszelésekor nem érezte úgy, hogy jó kört teljesített volna, sokat elárul, mennyire nehéz volt vezetni ilyen körülmények között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: