DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc: Azt hittem, olyan pocsék körön vagyok, hogy majdnem kijöttem a bokszba

Nem tudta megszerezni zsinórban harmadik pole-pozícióját Charles Leclerc, de azért behozta az első sorba a Ferrarit a monacói. Azt hitte, olyan rossz körön van a végén, hogy majdnem kijött a bokszba.

A második helyet szerezte meg a Sao Pauló-i Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc, aki bizakodva várhatta a brazíliai kvalifikációt, miután a Ferrari az első két helyen zárta a hétvége egyetlen szabadedzését.

Ennek ellenére nem különösebben villogtak a Ferrarik az időmérő edzésen, ahol rendkívül kicsik voltak a különbségek a versenyzők között. A Q2-ben Nico Hülkenberg például négy tizedmásodperces lemaradása miatt már búcsúzni kényszerült.



Az egész időmérő edzés alatt lógott az eső lába, a Q3 kezdetén pedig már nyilvánvaló volt, hogy egyetlen körre lesz idő. Ez szó szerint így is történt, a vonalat elsőként átszelő Verstappen 1:10-es időt ment, mögötte viszont már senki nem tudott 1:11 alá menni, Piastri pedig ki is forgott a McLarennel.

Leclerc majdnem kijött a bokszba

A Ferrari monacói pilótája is érezte, hogy nincsen valami jó körön: „Soha eddigi karrierem során nem tapasztaltam ilyet. A négyes kanyartól már nem esett az eső, mégsem volt szemernyi tapadása sem az autónak. Hihetetlenül nehéz volt vezetni, tényleg semmi tapadásom sem volt.”

„A végén már arra gondoltam, hogy kész, inkább bejövök a bokszba, de végül befejeztem, aztán meg is lepődtem, hogy második vagyok. Furcsa időmérő volt ez mindenki számára.”

A vasárnapi versenyt illető esélyeiről egyelőre nem tudott túl sokat mondani Leclerc: „Nem tudom még, hogy mi lesz a versenyen. A sprinthétvégéken mindig hatalmas kérdőjel a versenytempó, de reménykedem benne, hogy jó futamunk lesz. Nem mondanak túl sok esőt szombatra és vasárnapra sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: