DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo: Nem is gondolok a Red Bullra

A Sao Pauló-i Nagydíjon is Sergio Perez ülése az egyik legforróbb téma. A legfőbb esélyes a mexikói leváltása esetén Ricciardo, aki Mexikóban kiválóan teljesített.

Pocsék 2023-as teljesítményével egyre csak adja a lovat azon pletykák alá Sergio Perez, melyek szerint érvényes szerződése ellenére elküldheti őt a Red Bull már a 2024-es szezon kezdete előtt. Fernando Alonso alaposan ki is osztotta a médiát a kreált pletykák miatt. Természetesen ez esetben az ülés legfőbb várományosa Daniel Ricciardo, aki Mexikóvárosban óriási teljesítményt rántott elő a kalapból.

Az ausztráltól természetesen megkérdezték, hogy átveheti-e a mexikói helyét a nagycsapatnál: „Minden egyes szó a szerződésemben az AlphaTaurira vonatkozik” – kezdte Ricciardo a Formula.hu jelenlétében. „Nem is gondolok erre a lehetőségre, mást pedig nem tudok hozzáfűzni.”



„Számomra leginkább csak egy lelki feltöltődést jelentett a mexikói eredmény, ahogyan az egész csapat számára is. Két hét alatt ugrottunk fel a konstruktőri pontverseny utolsó helyéről a nyolcadikra. Úgy érzem, ez mindenkit feldobott egy kicsit a csapatnál.”

Verstappennek mindegy

Közvetlenül mellette foglalt helyet Max Verstappen, akinek szintén kikérték a véleményét a Red Bull másik ülését illetően. „Végig jó volt a kapcsolatunk Daniellel, mikor csapattársak voltunk és akkor is, mikor már nem voltunk azok. Ugyanakkor természetesen ugyanez a helyzet Checóval is.”

„Szóval egy kissé kiszolgáltatottnak érzem itt magam ezzel a kérdéssel szembesülve. Mindketten jó csapattársak, és ezek a döntések amúgy sem rajtam múlnak, és persze egyébként is sokkal inkább a magam teljesítményével vagyok elfoglalva, mintsem ezzel a kérdéssel.”

„Ha Checo, akkor Checo. Jó munkakapcsolatban vagyunk és egyébként is jól kijövünk, aztán ha Daniel lesz, akkor ő lesz. Jól kijövünk majd ismét és jól fogjuk érezni magunkat. Az F1 néha kegyetlen tud lenni, de azt is látni kell, hogy most itt mi erről beszélünk, aztán lehet, hogy nem lesz ebből semmi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: