DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Senkit nem lehet hibáztatni” – Vasseur a rajtról

A Ferrari pilótái az első két helyről rajtolva csupán a “második sorban” zártak Mexikóban, amelyet a francia csapatfőnök összességében elégedetten értékelt.

Az első rajtsorból Charles Leclerc-Carlos Sainz sorrendben induló pilótapáros ugyanígy futott be a Mexikóvárosi Nagydíjon a harmadik és negyedik helyen. A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur ugyanakkor összességében derűsen nyilatkozott a mexikói hétvégéről:

„Szó-szó…Azt mondanám, hogy a harmadik és a negyedik hely sosem rossz eredmény az első hellyel, első sorral. Jó volt a teljesítmény, nem volt rossz hétvégénk, az biztos. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy az első sorból indulva harmadikak és negyedikek lettünk” – kezdte értékelését a Ferrari-főnök.

„Jó etapunk volt az első szakaszban a közepesen, Charles autója pedig sérült volt. Ezután, amikor kijavítottuk a hibát, nem tudtuk ugyanazt a tempót hozni a többiekhez képest. Úgyhogy egy kicsit szó-szó, de koncentráljunk a tényre, hogy a negyedik pole-pozíciót szereztük hat versenyen belül, és arra, hogy az első etapban tudtunk harcolni.”



Arra, hogy mi várható a Ferraritól Brazíliában, igyekezett a francia óvatosan válaszolni, azonban jó kedélyét ez nem fékezte: „Hadd emésszem meg először ezt! Még nem volt erről sem eligazítás! Folytassuk a pole-pozíciós sorozatunkat, és próbáljuk meg ezt a tempót hozni, ami ma megvolt a közepesen. Azt gondolom, hogy nem vagyunk messze, csak össze kell raknunk a versenyeinket.”

Volt-e hibás az első kanyarban?

Lévén, hogy Leclerc is része volt annak a balesetnek, ami a hazai hős, Sergio Perez kiesését okozta, felmerül a kérdés, hogy Vasseur mit gondol az eset kapcsán: „A szendvics a megfelelő szó. A többieknek azt mondtam, hogy nekünk inkább panini volt” – magyarázta mosolyogva a csapatfőnök.

„Nem tudsz mit tenni, amikor így mentek hárman egymás mellett. Azt gondolom, hogy Charles nem tudott hova menni, Checónak is be kellett fordulnia, Max mellett pedig már ott volt a rázókő, úgyhogy senkit nem lehet hibáztatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: