DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Perez üzent a rajongóknak: „Nem Charles hibája volt”

Sokan kipfujolták a ferrarist a rajtbaleset miatt az F1-es Mexikóvárosi Nagydíjon, de a hazai hős is elismerte, hogy nem tehetett az ütközésről a monacói.

Hamar szertefoszlottak Sergio Perez reményei a jó szereplésre a hazai futamán, a Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon. Az előtte állók szélárnyékát remekül kihasználó Red Bull-os az ötödik helyről indulva az első kanyarban már a vezetésért vagy legalább az első három hely valamelyikéért harcolt, ám a külső ívről kanyarodva összeért a Max Verstappen és általa harapófogóba került Charles Leclerc-rel, amitől a levegő emelkedett az autója. A bokszba ugyan még vissza tudott vánszorogni Perez, ám egyből feladni kényszerült a versenyt.

f1-perez-leclerc-rajt-mexiko



Perez a kiesését követően a Formula.hu jelenlétében elmondta, hogy minden áron meg akart próbálni az élre állni a hazai közönsége előtt, ezért vállalt kockázatot, amelyről utólag is azt mondta, hogy megérte rizikóznia. A végül dobogón végző Leclerc azonban hiába mondta el a leintést követően, hogy nem tudott volna hova menni a balesetnél, sok szurkoló kifütyölte őt a lelátókról.

Részben talán éppen erre reagálva Perez a közösségi oldalán üzent a szurkolóinak, amelyben nyomatékosította: nem tartja felelősnek Leclerc-t az ütközésért és a kieséséért.

„Először is, szeretnék mindenkinek a szívem mélyéről köszönetet mondani, ti vagytok a legjobb szurkolók a világon. Ma mindent beleadtam a pályán: megláttam a helyet és megpróbáltam megragadni az esélyt. Nem Charles hibája volt, egyszerű versenybaleset történt” – írta Instagramon a versenyző.

f1-perez-mexiko

„Nem alakult jó számunkra a futam, de mindent beleadtunk a győzelmet hajtva. Büszke vagyok az erőfeszítéseinkre és a Red Bull Racing lenyűgöző munkájára ezen a hétvégén. Találkozunk jövőre, amikor újra rámegyünk erre.”

 

A Red Bull is védelmébe vette Perezt

A történtek után amúgy a Red Bull vezetése, Christian Horner és Helmut Marko is védelmébe vette a pilótát: a csapatfőnök például úgy fogalmazott, hogy abszolút megérti Perezt, hogy a mexikói megpróbált az élre állni a hazai rajongók előtt.

Perez amúgy a nullázása ellenére ugyan továbbra is őrzi a második helyét a világbajnoki összetettben, előnye viszont 20 pontra csökkent a másodikként befutó és a leggyorsabb körért járó bónuszpontot is bezsebelő Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: