DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Sok a fújolás…” – kifütyülték Leclerc-t a szurkolók

Kifütyülték a Mexikóvárosi Nagydíjat harmadik helyen végző Charles Leclerc-t a hazai drukkerek Sergio Perezzel való ütközése után – a monacói nem győzött elégszer bocsánatot kérni.

Nem tudta versenytempóban felvenni a versenyt Charles Leclerc a gyorsabbik Mercedesszel és Red Bull-lal, így pole-pozícióból indulva végül a dobogó legalsó fokára állhatott fel a Mexikóvárosi Nagydíj végén. A Ferrari pilótája a rajt után Sergio Perezzel ért össze, az első kanyarban történő koccanásból végül Leclerc jött ki jobban, aki egy első szárny sérüléssel megúszta az esetet, a mexikói számára idő előtt véget ért a nagydíj.

„Sok a fújolás…” – kezdte futam utáni értékelését Leclerc a hazai szurkolók fütyülése közepette. „Nem tudtam hova menni, beszorultam a két Red Bull közé és sajnos összeértem Checóval. Az én autóm megsérült, Checo számára pedig véget ért a verseny, de ilyen az élet, sajnálom, hogy így alakult, tényleg nem direkt csináltam. Úgy gondolom, a maximumot adtuk ki magunkból ezen a futamon.”



Az újraindítás után nem volt esélye a keményeken autózó Ferrari-pilótának beérni az előtte haladó Mercedest, de így is szezonja negyedik dobogós helyezését ünnepelhette.

„Kicsit szenvedtünk a keményekkel az újraindítás után, Lewis (Hamilton) nagyon gyors volt a közepeseken, nagyon jó volt a gumikopásuk. Ma egyszerűen jobbak voltak” – zárta a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: