DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Két versenyzőt büntettek, Leclerc bukta a pontjait

A Ferrari versenyzőjét és Lance Strollt is többszörös pályaelhagyás miatt szankcionálták a katari F1-es sprint után, így a monacói 7. helyett csak 13. lett.

Két versenyzőt is büntettek a Formula-1-es Katari Nagydíj szombati sprintjének leintését követően. Charles Leclerc és Lance Stroll volt a két áldozat, mindketten öt-öt másodperces hátrasorolásban részesültek.

f1-leclerc-katar-ferrari



Az indok is ugyanaz volt: mindketten többször is – szám szerint négyszer – elhagyták négy kerékkel a pályát a 19 kör során, méghozzá megalapozott indok nélkül. A felügyelők a versenyigazgató jelentése után kezdtek el vizsgálódni, s a felvételeket és az időmérő adatokat átböngészve jutottak erre.

Az öt másodperces büntetés Leclerc esetén jár komolyabb következményekkel, hiszen a monacói eredetileg a hetedik helyen futott be, ezzel azonban kicsúszott a pontszerzők közül és csupán a 13. helyen értékelték. De még ezt is annak köszönheti, hogy Stroll kikerült előle a maga büntetésével: a kanadai a 13.-ról a 15. pozícióba csúszik hátra.

Leclerc hátracsúszásának két haszonélvezője Alexander Albon és Fernando Alonso: a williamses így egy helyett kettő pontot gyűjtött, míg az Aston spanyolja mégsem zárja üres kézzel a sprintet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: