DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Perez világbajnok produkciót ígér Katarra

Két győzelmi esélyként tekint a sprintes hétvégére a suzukai borzalmak után a mexikói. Verstappen eközben már szombaton bebiztosítaná az F1-es vb-címet.

Idei egyik legpocsékabb hétvégéjét teljesítette legutóbb a Formula-1-es Japán Nagydíjon Sergio Perez: nem elég, hogy tempó tekintetében ismét jócskán elmaradt Max Verstappentől, a futamon incidensekbe keveredett, amelyekért büntetést kapott, az autója sérülése miatt pedig kiállni kényszerült. Nem véletlenül mondta azt Christian Horner, hogy az egyetlen pozitívum a mexikói suzukai szereplésében az volt, hogy a bokszból visszaküldve őt a pályára le tudták tölteni a büntetését, így nem viszik magukkal Katarra.

f1-perez-redbull-suzuka



Ahol azonban Perez visszavágásra készül: a Red Bull hétvégi előzetesében arról beszélt a világbajnoki tabellán még mindig ezüstérmes pozíciót elfoglaló pilóta, hogy a sprint révén dupla esélyt lát a győzelemre, és szeretne a már két hete bebiztosított konstruktőri titulushoz méltó produkciót letenni az asztalra.

„Katar egy lehetőség számomra, hogy újra versenyezzek, két eséllyel a győzelemre a hétvégén” – nyilatkozta Perez. „A sprintformátum mindig kihívásokat tartogat az autó beállítása szempontjából, szóval keményen fogunk dolgozni közösen, hogy készen álljunk a péntek esti időmérőre.”

„A pálya trükkös lehet, ahogy azt 2021-ben megtapasztaltuk, a tapadást befolyásolja az aszfalton lévő homok, szóval ébernek kell lenned. Egy esti verseny ugyanakkor mindig jó móka, és ez lehet a legforróbb eseményünk egész szezonban, úgyhogy rengeteget kell menedzselni a három nap során, hogy a legjobbat hozzuk ki az autóból. Világbajnokként érkezünk erre a versenyre, és személy szerint ezt szeretném megmutatni a pályán.”

f1-verstappen-redbull-suzuka

Verstappen már szombaton eldöntené a vb-címet

Mindeközben a Red Bull-garázs másik oldalán Max Verstappen nyilván duzzadó önbizalommal készül a Katari Nagydíjra, ahol jó eséllyel harmadik világbajnoki címét fogja ünnepelni. Ráadásul erre már akár a szombati sprinten is sor kerülhet, ehhez csak az első hatban kell végeznie, így bár a hollandot nem igazán izgatja, mikor biztosítja be az év végi elsőségét, a célja az, hogy az első adandó alkalommal lezárja a kérdést:

„Jó érzés úgy megérkezni Katarba, hogy már bebiztosítottuk a konstruktőri világbajnoki címet. Nagyon jó móka vezetni ezen a pályán, bár kemény hétvége vár mindannyiunkra, hiszen forróság lesz. A hőmérsékletek egyértelműen érdekessé fogják tenni a dolgokat. Ez a hétvége ráadásul sprintes, szóval a lehető legtöbbet kell tanulnunk a pénteki edzésből. Az egyéni világbajnoki címet is már megnyerhetjük a szombati sprintfutamon, szóval ez a cél. Remélhetőleg emlékezetes hétvégénk lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: