DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Idén nem rúgja ki Sargeantot a Williams

A szezon végéig garantált az alulteljesítő amerikai F1-es pilóta helye – Mick Schumacher közben állítja, még nem írt alá semmit.

Logan Sargeant gyenge teljesítménye nyomán olyan hangok merültek fel, hogy az amerikai versenyzőt akár a szezon vége előtt lapátra teheti a Williams, de James Vowles csapatfőnök ezt határozottan cáfolta a svájci Blicknek: „Meg fogjuk adni Logannek az esélyt, hogy a szezon végéig bizonyítson. Más versenyzők, akik eszembe jutnak, két évet is kaptak” – utalt valószínűleg arra a Mick Schumacherre, akivel Sargeant potenciális utódai között számoltak, de múltheti hírek szerint nem lesz a Williams versenyzője 2024-ben.

vowles



A suzukai paddockban egyébként szárnyra keltek olyan hírek, miszerint Schumacher már alá is írt az Alpine-hoz, a fiatal német viszont az ORF kérdésére ezt cáfolta: „Öhm, még semmi sem hivatalos” – mondta, majd amikor azt kérdezték, mikor válhat azzá, így felelt: „Közölni fogom, ha így lesz, de valószínűleg még eltart egy darabig, és persze meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet, és még zajlanak egyeztetések.”

Visszatérve Sargeanthoz, az amerikai versenyző magára vállalta a felelősséget a Bottasszal történt vasárnapi incidensért, de hangsúlyozta, hogy szerinte a finn sem tett meg mindent az ütközés elkerüléséért: „Természetesen az én hibám volt, de az is egyértelmű, hogy Bottas nem vette észre, hogy blokkoltak a kerekeim” – mondta, míg Bottas így értékelte a versenyüknek véget vető balesetet: „Ő volt belül, de elég helyet hagytam. Egyértelműen az ő hibája volt.”

sargeant-suzuka-2

Sargeant szombaton is összetörte a Williamst, s miután az előző hétvégén is volt egy törése, egyes kimutatások szerint immáron ő okozta a legnagyobb anyagi kárt csapatának baleseteivel. Csapatfőnöke igyekezett némi pozitívumot is találni a hétvégéjében, amikor ezt mondta a szombati balesetről: „Szerencsétlen eset volt, addig ugyanis ugyanolyan gyors volt, mint Alex, ráadásul egy olyan pályán, mint Suzuka!”

A szörnyű hétvégét, mely során a Williams kénytelen volt egy tartalék túlélőcellát bevetni (amiért büntetést is kaptak egyébként) annak érdekében, hogy Sargeant egyáltalán elindulhasson a versenyen, az amerikai így összegezte: „Ma nem sokat tudtam tenni. Két büntetés, mindkét autóm megsérült. Egyszerűen tovább kell lépnem.”

sargeant-suzuka-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: