DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Sainz megvizsgálná az elvesztett pozíciót

A szingapúri siker után Japánban a Ferrarinak a dobogó sem jött össze, ennek ellenére a pilóták elégedettek, szerintük ez volt a maximum – egy kivétellel.

A suzukai futamon Charles Leclerc a negyedik, a Red Bull egyeduralmát múlt héten megtörő Carlos Sainz pedig a hatodik helyen végzett. Mindketten boldogak voltak az eredménnyel, mert úgy érzik, hogy ebben ma nem volt több:

„Egy ideig azt gondoltam, hogy harcolhatunk a McLarenekkel, de a végén Lando elkezdte nyomni, és sokkal gyorsabb volt nálunk. Az etap végén Oscar is nyomta, és ő is gyorsabb volt nálunk, úgyhogy ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk” – értékelt Leclerc.



A monacói elmondta, hogy nem lepődtek meg a McLaren előrelépésén, ezért is tudja, hogy van mit tanulniuk a wokingiaktól: „Tudjuk, hogy az ilyen típusú pályákon nagyon erősek, úgyhogy ez nem meglepetés, de mindenképpen meg kell értenünk, hogy mit csinálnak ilyen jól. Főleg az első szektorban, a gyors kanyarokban jobbak, úgyhogy erre rá kell néznünk.”

Első helyről a hatodikra egy hét alatt

Annak ellenére, hogy múlt vasárnap versenyt nyert Sainz, Japánban a hatodik pozícióról is nagyon elégedetten nyilatkozott: „Szerintem nagyon jó versenyünk volt ma. Nagyon jó tempónk volt, kár a második kiállásért, mert így Lewis ellen elvesztettük a pozíciót” – utalt a Mercedes elévágására a spanyol.

„Meg kell majd néznünk, mert négy másodperccel előtte voltam, aztán a bokszkiállás után meg nyolc másodperccel utána, és nem tudtam visszaelőzni. Viszont jól éreztem magam egész versenyen, nagyon gyors voltam, jól rajtoltam. Úgyhogy összességében elégedett vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: