DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

A nagy kérdés: visszatér-e Sebastian Vettel?

Az elmúlt hetekben Vettel elmondta, hogy hiányzik neki az F1 és nem zárja ki a visszatérést – a szakma megosztott azt illetően, hogy ez megtörténhet-e.

A suzukai F1-es hétvége egyik üde színfoltja a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki nem csupán megtisztelte jelenlétével a Japán Nagydíjat, de egyúttal méheket is telepített a pálya szélére. Figyelme természetesen nemcsak a zümmögő rovarokra, hanem a náluk kicsit hangosabb versenyautókra is kiterjed, s a közvetítésben láthattuk is a vágyódást a szemében, miközben egykori riválisait nézte a korlát mögül.

vettel-nurburgring



Vettel el is ismerte, hogy nehéz kívülről szemlélni a sportágat, melynek több mint másfél évtizeden át részese volt, így óhatlanul felmerült a kérdés ismét mind a szurkolók, mind a szakértők körében, hogy tényleg megvalósulhat-e a visszatérés, melyről maga is úgy nyilatkozott nemrég, hogy nem tudná teljesen kizárni.

A német klasszis ez utóbbit egy nürburgringi eseményen mondta el, ahol beülhetett egyik világbajnok autójába, s ahol Ralf Schumacher is részt vett – s természetesen meg is osztotta tapasztalatait a Sky nézőivel: „Egyértelmű, hogy sokkal nyugodtabb” – kezdte a hatszoros nagydíjgyőztes, majd így folytatta:

ralfschumacher-vettel

Vettel és Schumacher Tsunoda és Coulthard társaságában a Nürburgringen

„A nyomás elmúlt, a hétköznapi életére tud fókuszálni. Szerintem Timo is megérti, hogy ha egyszer visszavonulsz, onnantól kezdve sokkal nyugodtabb az életed, viszont láthattuk, mennyire örült, hogy újra az autóban ülhet” – mondta Schumacher, míg az általa megszólított Timo, azaz Timo Glock ennél is messzebb ment:

„Ahogy elhangzott, nem tudhatjuk, Vettel hol lesz öt év múlva. De csúcsformában van, így szerintem még van jövője a motorsportban.”

Tost szerint Vettel már nem tér vissza

Nem mindenki gondolja úgy, hogy Vettel a jövőben újra a mezőny tagja lehet, a szkeptikusok táborát erősíti például az a Franz Tost, aki hosszú évtizedek után maga is elhagyja a királykategóriát, s az AlphaTauri csapatát (hívják bárhogyan is 2024-től) Laurent Mekies kezébe adja.

tost-suzuka

Tost a méhprojekten dolgozik

„Egyértelmű, hogy hiányzik neki az F1, szörnyű is lenne, ha nem így lenne. De kétlem, hogy versenyzőként visszatérne. Már 24 verseny van, nehezen tudnám elképzelni, hogy ezt végigcsinálja. Talán más szerepben újra a Formula–1 részese lesz majd” – mondta a veterán osztrák szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: