DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Perez versenybalesetnek érzi az Albon-incidenst

A mexikói szerint nem történt semmi a williamses kontaktnál – ellenben nem érti, Hamilton miért nem kapott büntetést az F1-es Szingapúri Nagydíjon.

Nem múlt el a vasárnapi Formula-1-es Szingapúri Nagydíj utólagos büntetés nélkül: Sergio Perezt meszelték el a futam hajrájában történt Alexander Albon-féle ütközésért. A felügyelők úgy ítélték meg, a mexikói optimista bevetődéssel ment el a Williams mellett, ráadásul a brit-thai a kontakt miatt pontot sem szerzett, így a Red Bull-os öt másodpercet – és egy büntetőpontot kapott –, amellyel ugyanakkor a nyolcadik helyezése nem változott.

Maga Perez viszont úgy érzi, nem érdemelt szankciót a történtekért: „Ami az Alex-incidenst illeti, nem történt semmi. Egyszerűen csak egy versenybaleset volt” – idézi a versenyző szavait a RacingNews365.com portál.

f1-perez-redbull-szingapur-1



Volt egy másik eset is, amelyben épp Perez és Albon volt érintett: egy potenciális biztonsági autós kihágást vizsgáltak a stewardok, ugyanis a két versenyző egyszerre érkezett az SC2-es vonalhoz, miután Albon épp a bokszból hajtott ki, riválisa pedig a pályán közlekedett. Ám mint azt a felügyelők is írták az indoklásukban, a felvételek alapján nem tudták meghatározni a sorrendet:

„A biztonsági autós esetet illetően: előtte voltam, aztán Alex megelőzött a safety car alatt, de a rendszer nem elég jó, így nem tudták megmondani, hogy előrébb voltam. Ez van, de már Japánra tekintünk előre” – fogalmazott Perez.

A vb-tabellán továbbra is második helyen álló pilóta egy harmadik incidenst is elővett, amikor a biztonsági autós fázist követően Lewis Hamilton úgy ment el mellette, hogy a manőver utáni kanyarban négy kerékkel túlcsúszott a kerékvetőn. Az előzést azonban nem minősítették szabálytalannak, amit Perez nem igazán értett:

f1-perez-redbull-szingapur-2

„Számomra világos volt, hogy Lewis egyszerűen nagyon későn fékezett, lement a pályáról és ezzel előnyt szerzett. Úgyhogy ezt meg kell értenünk a későbbiekre nézve.”

 

Csak a pálya miatt szenvedett a Red Bull?

A fenti incidensek mellett Perez életét az is nehezítette, hogy messze a leggyengébb hétvégéjét teljesítette a Red Bull Szingapúrban. Egyik versenyzőjük sem jutott be az időmérő harmadik felvonásába, így a mexikói is a tízen kívülről startolva lett nyolcadik (Max Verstappen pedig ötödik).

A versenyző ugyanakkor bízik benne, hogy ez csak egyszeri kisiklás volt és Suzukában újra visszatérnek a régi formájukhoz: „Rendkívül nehéz és trükkös volt, nem volt jó napunk. Úgy gondolom, ez pályafüggő volt és remélhetőleg erősebbek leszünk Japánban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: