DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ideges volt Verstappen vagy sem?

A címben feltett kérdéssel kapcsolatban keveredett ellentmondásba Verstappen és Marko – utóbbi szerint a rekord közelsége belső feszültséget okozott.

Az elmúlt hetekben nem először fordul elő, hogy Helmut Marko mást nyilatkozik, mint a Red Bull valamely másik vezéralakja – még ha ezúttal nem is olyan jelentős témában, mint például Sergio Perez 2024-es ülése, amit illetően Christian Hornerrel keveredett ellentmondásba a veterán osztrák szakember, akinek egyes pletykák szerint ez lehet az utolsó szezonja az F1-ben.

Marko az ORF-nek nyilatkozva arról beszélt Max Verstappen történelmi, sorozatban szerzett 10. győzelmét követően, hogy a holland az elmúlt időben elég feszült volt, hogy összejön-e neki csúcs, sőt hozzátette, hogy belső feszültséget is hozott a küszöbön álló rekorddöntés: „Max számára a tizedik győzelem nagyon különleges volt, és persze ott volt Sebastian egykori csapata is, akik meg akarták dönteni a rekordjukat. Szóval volt némi belső feszültség. A 100. győzelmünk számomra érzelemdúsabb volt, de Maxnak nagyon fontos a tizedik. Ha pedig nyerni tudunk Szingapúrban, az nem mutat rosszul a szezon hátralévő részére nézve sem.”

verstappen-italy



Amikor a holland Telegraaf megkérdezte erről a harmadik vb-címe felé száguldó versenyzőt, nos, mondjuk úgy, hogy Verstappen nem egészen így élte meg a történteket: „Szó sincs erről, egyáltalán nem voltam ideges. Talán Helmut szereti ezt mondani, csakhogy épp ellenkezőleg, nagyon nyugodt voltam az egész hétvégén.”

Bár nem ennek kapcsán kérdezték meg, Toto Wolff erős visszhangot kiváltó nyilatkozatában, miszerint Verstappen rekordja csak a Wikipédián lesz egy plusz sor, az pedig senkit nem érdekel, azt is kiemelte, hogy szerinte a hollandot sem foglalkoztatja különösebben ez az eredmény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: